Aasta parim eestikeelne kõrgkooliõpik on «Praktilise eetika käsiraamat»

PM Haridusportaal
Copy
Aasta parim eestikeelne kõrgkooliõpik on «Praktilise eetika käsiraamat»
Aasta parim eestikeelne kõrgkooliõpik on «Praktilise eetika käsiraamat» Foto: Tartu Ülikool

2023. aastal ilmunud parima eestikeelse kõrgkooliõpiku auhinna pälvis «Praktilise eetika käsiraamat. Õpik kõrgkoolidele ja gümnaasiumidele», mille koostaja on Kadri Simm.

Hindamiskomisjon leidis, et «Praktilise eetika käsiraamat» on terviklik õppematerjal olulises valdkonnas. «Tegu on esimese eestikeelse ja eesti autorite kirjutatud praktilise eetika õpikuga, milles kasutatud ühtlane ja selge terminoloogia täidab ühtlasi olulise lünga valdkonna oskuskeeles,» ütles ministeeriumi keelepoliitika osakonna nõunik Helin Kask. «Õpik on hästi hoomatav ning seda saab kasutada ka väljaspool otsest õppeprotsessi.»

Õpiku autorid peavad tunnustust oluliseks, kuna see julgustab eestikeelset õppekirjandust ja oskuskeelt arendama. «Kui meie Eesti keeles ei kirjuta, kes siis veel,» sõnas õpiku üks autor Aive Pevkur.

«Praktilise eetika käsiraamatu» autorite kollektiivi kuuluvad asjatundjad mitmest ülikoolist: Helen Eenmaa, Halliki Harro-Loit, Marten Juurik, Meos Holger Kiik, Mari Kooskora, Kristi Lõuk, Francesco Orsi, Kadri Simm, Margit Sutrop, Aive Pevkur, Mats Volberg ja Marek Volt.

Eriauhinna pälvinud «Liivi keele õpik» on esimene trükis ilmunud eestikeelne liivi keele õpik kõrgkoolidele. Õpiku on koostanud Miina Norvik ja Tuuli Tuisk.

Parimaid kõrgkooliõpikuid on valitud alates 2010. aastast. Konkurss toimub haridus- ja teadusministeeriumi keeleprogrammi toetusmeetme «Eestikeelsete kõrgkooliõpikute loomise toetamise põhimõtted 2018–2027» raames ja seda korraldab Eesti Keele Instituut.

2023. aasta parimate eestikeelsete kõrgkooliõpikute koostajaid ja autoreid tunnustatakse aasta keeleteokonkursi lõpuaktusel Tartus haridus- ja teadusministeeriumis reedel kell 15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles