Veebivõistlus «Liiklustark 2024» kutsub lapsi liiklusteadmisi testima

PM Haridusportaal
Copy
Liiklusmärgid.
Liiklusmärgid. Foto: Arvo Meeks

Transpordiamet korraldab koostöös Tartu Ülikooli teaduskooliga ajavahemikul 15.–19.aprillini esmakordselt üleriigilise veebivõistluse «Liiklustark», mis on esmajoones suunatud 2. klassi õpilastele.

«Idee korraldada koolilastele, eelkõige just 2. klassi õpilastele liiklusteemaline veebivõitlus sündis vajadusest toetada õpetajaid liikluskasvatuse läbiviimisel koolides. Selles vanuses lapsed hakkavad üha enam iseseisvalt jalakäijatena liiklema ning on oluline, et neil oleksid teadmised ohutuks liiklemiseks. Võistlusel osalemine on heaks võimaluseks neid teadmisi enne kevadist koolivaheaega kinnistada,» ütles transpordiameti liiklusohutuse osakonna ekspert Eve-Mai Valdna.

«Õpetades noortele liiklusreegleid ja hea käitumise tavasid teedel, kujundame tulevikus teadlikke ja vastutustundlikke liiklejaid, kes suudavad ennetada õnnetusi ning hoida enda ja teiste elu turvalisena. Liiklustarga viktoriin aitab liiklusmärke ja -reegleid tundma õppida, et jõuaksid ohutult sihtkohta,» lisas Tartu Ülikooli teaduskooli direktor Ana Valdmann.

Võistlus «Liiklustark 2024» toimub viktoriinid.ee keskkonnas, mis on avatud ajavahemikul 15.–19. aprill iga päev kell 8–14. Kool saab valida endale sobiva aja ja päeva, millal klassiga osaleda. Eelnev registreerimine ei ole vajalik.

Veebivõistluse teemad on liiklusaabitsa põhised. Võistlus koosneb üheksast ülesandest, lahendamiseks on aega 45 minutit. Võistlusel on üks heliga videoülesanne.

Peaauhinnana loosib transpordiameti esindaja juhuvalikuna välja maanteemuuseumi haridusprogrammi kinkekaardi kogu klassile. Lisaks saavad kõik osalenud õpilased ja õpetajad transpordiametilt meene. Koolide paremusjärjestust ei moodustata, soovi korral võib kool välja selgitada oma parimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles