Tallinna Ülikool pakub õpetajatele tasuta koolitusi

PM Haridusportaal
Copy
Tasuta koolitused käivitusid kolmapäeval.
Tasuta koolitused käivitusid kolmapäeval. Foto: TLÜ haridusteaduste instituut

Tallinna Ülikool annab panuse võimalikult ladusale üleminekule eestikeelsele haridusele ning korraldab kevadel kümneid tasuta koolitusi, mis aitavad õpetajatel uue olukorraga paremini toime tulla.

«Haridusmaastiku ühtlustamine on oluline samm Eesti ühiskonna sidusamaks muutmisel. Tallinna Ülikoolil on siin õpetajahariduse eestvedajana kanda vastutusrikas roll,» märkis ülikooli haridusinnovatsiooni keskuse juhataja Hele Leek-Ambur.

Eestikeelsele õppele ülemineku toetamiseks korraldatakse 2024. aasta kevadsemestril kokku 50 erinevat koolitust, mis on suunatud koolide ja lasteaedade õpetajatele, tugispetsialistidele ja teistele haridustöötajatele.

Tuge saavad kõik õpetajad olenemata emakeelest

Eestikeelsele õppele üleminekuga muutub senisest mitmekeelsemaks ka eesti kool. «Ka eestikeelsete haridusasutuste õpetajad vajavad tuge uue olukorraga kohanemisel,» rõhutas Leek-Ambur.

Nii pakutakse õpet kõigile haridustöötajatele olenemata nende emakeelest.

«Kursustel omandatud teadmised aitavad lisaks muukeelsele õpilasele toetada paremini ka eesti emakeelega last,» lisas humanitaarteaduste instituudi eesti keele kui teise keele dotsent Tiina Rüütmaa. «Muidugi tutvustame ka tänapäevaseid keeleõppemeetodeid ehk näitame, kuidas eesti keele kui teise keele õpe põnevamaks ja tulemuslikumaks muuta.»

Humanitaarteaduste instituut pakub koolitusi mitmekeelses klassiruumis toimetulekust ja keeleteadlikust aineõppest. Eraldi on mõeldud õpetajatele, kelle keeleoskus uutele nõudmistele ei vasta.

Huvi on suur

Huvi on elav. «Meie õpetajatele suunatud C1-taseme keelekursuste kolm gruppi täitusid mõne hetkega,» märgib Rüütmaa.

Selleks, et koolitusest saaksid osa ka väljaspool Tallinnat töötavad õpetajad, on üks neist online-kursus.

Esimene õppegrupp, mille kohad täitusid paari päevaga, alustas kolmapäeval koolitusega «Kaasava hariduse rakendamine esimeses ja teises kooliastmes».

Kokku pakuvad Tallinna Ülikooli haridusteaduste ja humanitaarteaduste instituudid alates märtsist kuni augustini kokku 50 erinevat koolitust ning vabu kohti veel on.

Haridustöötajad on oodatud koolitustega liituma. Rohkem infot leiab humanitaarteaduste instituudi kodulehelt ja haridusteaduste instituudi kodulehelt.

Koolituste elluviimist rahastab haridus- ja teadusministeerium. Osalejatele on õpe tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles