Ekspert eetris Merike Saar: õpilased on internetti mööda laiali – milliste nippidega õpetaja nad kätte saaks?

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Uuendatud 6. märts 2024, 13:24
Copy

Tallinna Ülikooli vestlussaates «Ekspert eetris» on fookuses õpetajate toetamine läbi digitehnoloogiate, mis aitavad koguda oma õpetamise kohta olulisi andmeid. Saates on külas Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi õpianalüütika külalisteadur Merike Saar.

Merike Saar räägib saates sellest, et õpetajatel on vaja mudeleid, mis aitaksid neil digitehnoloogiaid kasutada mõtestatult ning oleme jõudnud õpistrateegiateni, mis aitavad tunnis õppimist tõhusamaks muuta. «Õpetajaid on väga erinevaid ehk on nii neid, kes mõtlevad hästi läbi, milliseid tehnoloogiaid oma tundides kasutada ja teevad seda süsteemselt, kuid on ka selliseid, kes hoiduvad, kartes veelgi süvendada õpilaste nutisõltuvust,» selgitas Saar.

Saates tuleb juttu ka erinevatest lahendustest ja rakendustest, mis aitavad õpetajatel valida tõhusamaid õpetamisstrateegiaid.

Saadet juhib Tallinna Ülikooli nüüdismeedia magister Melissa Mariel Korjus.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paisatakse õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ja pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles