Ekspert eetris Catlyn Kirna: «Noored internetis – kas tuleks seada vanusepiirang?»

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Tänases Tallinna Ülikooli vestlussaates «Ekspert eetris» tuleb juttu küberturbest ning laste- ja noorte küberhügieenist. Saates on külas Tallinna Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi sotsiaalteaduste teenekas lektor Catlyn Kirna.

Catlyn Kirna räägib saates laste, noorte ja ka täiskasvanute oskusest internetis tegutseda ning millised on küberturvet silmas pidades pimedad kohad. «Lapsed jõuavad tänapäeval internetti väga vara ja sageli teatakse juba lasteaias kõiki TikToki trende ning täiskasvanutele mõeldud mängude mängimist alustatakse väga noorelt,» rääkis Kirna.

Saates tuleb juttu lapsevanemate ja kooli rollist turvalisuse tagamisel internetis ning oskusest seal teadlikult tegutseda. Catlyn Krina lisab, et oluline on usalduslik suhe lapse ja vanema vahel ja tuleb tunda huvi lapse tegemiste vastu. «Sama loomulik, kui on küsida, kuidas koolis läks, peaks olema normaalne uurida, mida näiteks ühes või teises mängus tegema peab,» selgitab Kirna.

Saadet juhib Tallinna Ülikooli nüüdismeedia magister Melissa Mariel Korjus.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paisatakse õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ja pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles