TalTechi tudengide vahel läheb jagamisele ligi veerand miljonit eurot

PM Haridusportaal
Copy
Raha. Pilt on illustratiivne.
Raha. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) tudengid saavad neljapäevast taas arengufondi stipendiumitele kandideerida - sel korral on TalTechi koostööpartnerid välja pannud üle saja stipendiumi kogusummas pea 230 000 eurot.

Enim stipendiume on inseneritudengitele. Arengufondi juhataja Elinor Toimingu sõnul see on valdkond, kus erasektor tunneb tugevat puudust spetsialistidest – olgu selleks siis ehitus, energeetika, tootmine, planeerimine, materjalid või muu. «Saan rõõmuga tõdeda, et ettevõtted on olukorra parandamiseks suuri samme teinud.»

Stipendiumite suurused on üldjuhul bakalaureuseõppes 2000, magistri erialadel 3000 ja doktorantuuris 5000 eurot. Kandideerimiseks peab tudeng esitama statuudis märgitud dokumendid – CV, hinnete väljavõte, soovituskiri ja motivatsioonikiri. Lisaks oodatakse kandidaadilt keskmiseid või keskmisest paremaid õppetulemusi, aktiivset tudengielus osalemist ja oma valdkonna populariseerimist. Viimastel konkurssidel on lisandunud ka lühiessee kirjutamise nõue. «See on väga hea võimalus tudengil oma nägemust valdkonnas lahti kirjutada – kasvõi natuke fantaseerida,» märkis Toming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles