Ekspert eetris Annika Volt: Kas tulevikukool on müügiautomaat, kust õpilased valivad ise, mis neile «maitseb»

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Uuendatud 21. veebruar 2024, 12:11
Copy

Tänases Tallinna Ülikooli vestlussaates «Ekspert eetris» tuleb juttu õpetamisest, õppimisest, paindlikest õppimisviisidest ja õpetaja rollist klassis. Saates avab teemat Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi teadur ja matemaatika didaktik Annika Volt.

Annika Volt selgitab, et teadlased ei ole veel paindlikku õpet üheselt defineerinud ja vahel segatakse seda mõistet ka personaliseeritud ehk isikustatud õppe mõistega ehk teadlased ei ole veel ühel meelel. «Küll aga ollakse ühel meelel kolmes aspektis ehk õpilasele võiks anda eale ja võimetele vastavalt võimaluse rääkida kaasa õppimise viisis, tempos ja õppematerjalide valikus,» rääkis Volt.

«Paindlik õpe aitab õpilastel teha rohkem teadlikke valikuid ehk neile antakse valikud, aga sealjuures selgitatakse ka, mis on iga valiku puhul hea, milliseid õpistrateegiaid on mõistlik kasutada. Seega õpilane saab teha endast lähtuvaid otsuseid ja saab ise vastutada. Oluline on selgitada ja suunata,» lisas Annika Volt.

Saadet juhib Tallinna Ülikooli ajakirjanduse õppekava vilistlane Reelika Vaiksaar.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paisatakse õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ja pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles