Algavad läbirääkimised pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks (1)

PM Haridusportaal
Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas leiab, et õpetajad vajavad tuleviku osas kindlustunnet.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas leiab, et õpetajad vajavad tuleviku osas kindlustunnet. Foto: Eero Vabamägi

Esmaspäeval algavad haridus- ja teadusministeeriumi algatatud läbirääkimised pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks.

Tartus ministeeriumi majas kell 14 toimuval esimesel kokkusaamisel osalevad omavalitsuste esindajad, erakoolide pidajad, Eesti Haridustöötajate Liit, Eesti Linnade ja Valdade Liit, Eesti Eraüldhariduskoolide Ühendus ja Eesti Koolijuhtide Ühendus. Haridus- ja teadusministeeriumit esindavad minister Kristina Kallas ning asekantslerid Liina Põld ja Henry Kattago.

«Õpetajad ootavad riigilt ennekõike kindlust tuleviku suhtes - kokkuleppeid palgakasvu, töötingimuste ning karjäärimudeli osas,» märkis minister Kristina Kalla.

Tema sõnul on esimesele kohtumisele Tartus tulemas sadakond esindajat, mis on tunnistus sellest, et haridusleppe sõlmimise tähtsuses on osapooled ühel meelel. «Õpetajate streik näitas, et meil on vaja lahendada väga kriitilised probleemkohad hariduses ja teha seda just pikaajaliselt ette vaatava kokkuleppega. Ainult omavalitsustega ja erakoolide pidajatega ühiselt saame need kriitilised probleemkohad lahendada.»

Esmaspäeval on peamisteks aruteluteemadeks õiguslik raamistik ning õpetaja karjääri- ja palgamudel. Järgmised kohtumised on kavas märtsis, aprillis ja mais.

Läbirääkimiste lõpptulemusena peaks sündima pikaajaline hariduslepe aastateks 2025-2027.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles