Veebiportaal Infohunt koondab kokku noortele pakutavad tegevused

PM Haridusportaal
Copy
Noored viiruse ajal väljas. Foto on illustratiivne.
Noored viiruse ajal väljas. Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Haridus- ja noorteamet lükkas käima noorteportaali Infohunt, mis koondab erinevaid tegevusi ja sündmusi, mida noorele tema kodukohas pakutakse.

Portaali idee sündis koos noorte ja omavalitsustega, võimaldades piirkondlikel noorsootöö ja huviharidusega tegijatel sisestada infot mugavalt ühte keskkonda.

«2017. aastal alustasid kohalikud omavalitsused, noored ja noorte esindajad koostööd, et ennetada noorte ühiskonnast tõrjutuse riski. Peamise probleemina nähti noortele suunatud tegevusvõimaluste info kehva kättesaadavust ning killustumist erinevatesse kanalitesse,» tutvustas Infohundi taustalugu arhidus- ja noorteameti noorteinfo valdkonnajuht Kadri Koort.

Infohunt portaal on noorte jaoks tasuta ja selle kasutamiseks tuleb noorel või lapsevanemal teha kasutajakonto ning valida huvipakkuvad valdkonnad. Hea kasutegur on ka see, et portaali kaudu saab noor end tegevustesse või üritustele registreerida ja tellida endale meeldetuletused toimumisaja kohta.

Portaalis saavad infot jagada kõik kohalike omavalitsuste haldusalas tegutsejad – noortega tegelevad organisatsioonid, noortekeskused, noortetoad, üldhariduskoolid, huvikoolid, huviringid ja ürituste korraldajad. Selleks peab kohalik omavalitsus portaaliga liituma ja looma oma haldusalas tegutsejatele kasutajakontod koostöös haridus- ja noorteametiga.

Kuni juurutusperioodi lõpuni ehk 2026. aastani on portaali kasutamine ja katsetamine omavalitsustele ning teenusepakkujatele tasuta. «Portaaliga on liitunud hetkel kümme omavalitsust ja nende sõnul on Infohundi suurim eelis, et noortele, kes saavad suurema osa infost digikeskkondadest, on lihtne suunata infot ühe keskkonna kaudu,» jagas Koort.

«Portaali oluline boonus on infomüra vähendamine kõikide osapoolte jaoks ja piirkonna tegevusvõimaluste kokku koondamine vanuse ja teemade põhiselt. Lisaks on portaal tegevusvõimaluste korraldajale nutikas abivahend, sest genereerib automaatselt osaluskordade statistika nii vanuse kui ka teemade lõikes,» selgitas Koort.

Noorteinfoportaali Infohunt haldab ja koordineerib haridus- ja noorteamet ning Infohunt on osa üleriigilisest noorteinfoportaalist Teeviit, mis pakub noortele infot hariduse, karjääri, raha, suhete, keskkonna ja teistel teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles