Ekspert eetris Ennustame – mis saab USA presidendivalmistest ja kas seal saabki midagi ennustada

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Uuendatud 14. veebruar 2024, 14:44
Copy

Tänases Tallinna Ülikooli vestlussaates «Ekspert eetris» tuleb juttu USA presidendivalimistest ja sealjuures nii kandidaatide sise- kui ka välispoliitikast, aga ka sõdade mõjust kandidaatide valimisel. Teemat avab Tallinna Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi rahvusvaheliste suhete dotsent Matthew Crandall.

Matthew Crandall avab USA presidendivalimiste telgitaguseid ja selgitab eelvalimiste rolli. Ta räägib julgeolekust Ameerika Ühendriikides, aga ka laiemalt maailmas ning sõdade rollist presidendi valimisel. «USA-s on oluline migratsioonipoliitika ja see on nende julgeolekupoliitika fookus. Kui räägitakse julgeoleku tagamisest ja ohust, siis tuuakse enam esile migratsiooni teemadega kaasnevaid hirme,» selgitas Crandall.

Veel arutletakse nii vabariiklaste kui demokraatide kandidaatide üle ja kas üldse ollakse rahul võimalike presidendikandidaatidega, kelle vahel lõpuks valima peab.

Saadet juhib Tallinna Ülikooli ajakirjanduse õppekava viimase aasta üliõpilane Katriin Lepik.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paisatakse õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ja pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles