Tallinnas tuleb kõigi aegade suurim õpilasfirmade laat

PM Haridusportaal
Copy
Viimati toimus õpilasfirmade laat Port Arturi kaubanduskeskuses
Viimati toimus õpilasfirmade laat Port Arturi kaubanduskeskuses Foto: Urmas Luik

Tallinnas Kristiine ja Rocca al Mare kaubanduskeskuses toimub laupäeval ja pühapäeval läbi aegade suurim õpilasfirmade laat, kus osaleb üle 300 mini- ja õpilasfirma.

Tänavu leiab noorte loodud toodete hulgast lisaks põnevatele ja arendavatele seltskonnamängudele ning käsitöötoodetele ka elektroonilised NFC visiitkaardid, söödavad joogitopsid ja diivanitööstuse jääkidest lemmiklooma mänguasjad.

Kohal on ka Läti ja Soome noored

Junior Achievement Eesti tegevjuhi Kersti Loori sõnul on tegemist kõigi aegade suurima õpilasfirmade laadaga, kuhu tulevad kokku mini- ja õpilasfirmad üle terve Eesti ning isegi Lätist ja Soomest. «Igal aastal üllatavad noored uute ja põnevate ideedega, nii ka sel aastal – noorte looming ulatub igapäevastest tarbeesemetest ja suus sulavatest maiustustest kuni õpiabiteenusteni välja. Eriti uhkeks teeb aga see, et noored pööravad oma toodete puhul suurt tähelepanu taaskasutusele ja jätkusuutlikkusele,» rõõmustas Loor.

Laadalt on huvilistel võimalik soetada mitmeid erinevaid seltskonnamänge ja vestluskaarte, erilise disainiga riideesemeid või hoopis käsitööna valminud suupisteid.

Muuhulgas on Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi õpilased lagedale tulnud looduslike tahkete lõhnaõlidega, Läänemaa Ühisgümnaasiumi õpilased aga kaasaskantavate prügipinalitega. Pirita Majandusgümnaasiumi õpilased on loonud kaasahaarava töövihiku eelkooliealistele ning Tartu Jaan Poska Gümnaasiumi õpilased on letile toonud automaatsed uksesulgurid.

Parimatele tunnustus

Loori sõnul on õpilasfirmade laat suurepärane võimalus noortele esimese müügikogemuse pakkumiseks ja neis ettevõtlikkuse arendamiseks. «Õpilasfirmade loomise käigus saavad noored välja tulla innovatiivsete ideedega ning läbida ettevõtluse protsessi idee leidmisest ja meeskonna loomisest kuni ettevõtte turundamise, müügi ja finantsarvestuseni välja. Igal laadakülastajal on võimalik noorte loominguga kohapeal tutvuda, omale meelepäraseid tooteid ja teenuseid soetada ning panustada seeläbi Eesti noorte ettevõtlushariduse edendamisesse,» nentis Loor.

Mõlema laadapäeva lõpus kell 17 tunnustatakse kaubanduskeskustes silmapaistvamaid õpilasfirmasid. Muuhulgas selgitatakse välja laada parim müügistrateegia, silmapaistvaim müügiboks, parim toode/teenus, laada suurim käive ja rahva lemmik õpilasfirma.

Eesti õpilasfirmade laata toetavad Rocca al Mare ja Kristiine kaubanduskeskused, Igavene Heategu, Jungent Estonia OÜ, Interreg Central Baltic programm, SEB Pank, Coca-Cola HBC Eesti, Fast Track Education, EBS, Tallinna linn, Negavatt, Stockholm School of Economics, JA Alumni, GKR Trade, Southwestern Advantage, SEIK, Edu Akadeemia, Tallink Silja Line, Hamburg ja Partnerid, Eesti Ettevõtluskool Mainor ja Edumus School.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles