Keelesõbra programm ootab 900 mentori kõrvale sama palju keeleõppijaid (1)

PM Haridusportaal
Copy
Eesti keele õpikud.
Eesti keele õpikud. Foto: Toomas Huik

Integratsiooni Sihtasutuse algatusel viiendat hooaega toimuvast Keelesõbra programmist võtab osa 900 eesti keele rääkijat, kes ootavad nüüd oma juhendamise alla sama palju keeleõppijaid.

Mentorid on valmis vestlema keeleõppijatega, et nad eesti keeles sama hästi räägiksid. Taolisest eesti keele harjutamise võimalusest huvitatud keeleõppijad saavad registreeruda programmi veebilehel alates reedel kella 7-st.

«Suur tänu igale registreerunud eesti keele mentorile, keda on kõikvõimalikelt elualadelt ja paljudest riikidest üle maailma. Rõõm on, et Keelesõbra programm ja eesti keel ühendab näiteks ajakirjanikke, ärianalüütikuid, arste, kokkasid, liikumisõpetajaid, omavalitsuse juhte, ettevõtjaid, keskkonnaspetsialiste, näitlejaid, müügijuhte ning õmblejaid Antslast Ugandani,» võttis kokku Keelesõbra programmi juht Ave Landrat.

Eesti keele õppijad saavad Keelesõbra programmiga ühineda Integratsiooni Sihtasutuse veebilehel www.integratsioon.ee/keelesober/keeleoppijale alates reedel kella 7-st.

Programmi on oodatud keeleõppijad, kes on jõudnud eesti keele õpingutes tasemele B1 või kõrgemale ehk neil on oskus ennast väljendada igapäevastel teemadel vesteldes. Keeleõppija vestleb mentoriga korra nädalas või tihedamini kolme kuu jooksul alates 14. veebruarist kuni 14. maini. Vestlemiseks valitakse mõlemale sobiv suhtluskanal, näiteks Messenger või telefon. Keelesõbra programmi on oodatud täisealised keeleõppijad.

«Me alustame keeleõppijate ja mentorite kokkuviimist sõbrapäeval, 14. veebruaril ning see võib võtta aega 31. märtsini. Aitäh juba ette mentoritele ja keeleõppijatele meiepoolse kontakti ära ootamise eest,» kirjeldas Ave Landrat programmi edasisi tegevusi.

Keelesõbra programmi korraldab Integratsiooni Sihtasutus juba viiendat aastat. Eelneva nelja hooaja jooksul on programm toonud kokku pea 3800 keelesõpra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles