Ekspert eetris Kadri Mettis: Kas digiõppimine jätaks koolimajad tühjaks – lõhnab kulude kokkuhoiu järele?

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Uuendatud 7. veebruar 2024, 14:51
Copy

Tänases Tallinna Ülikooli vestlussaates «Ekspert eetris» tuleb juttu tehnoloogia mõjust õppimisele ja õpetamisele ning laiemalt digilahenduste kasutamise olemusest koolielus. Saates on külas Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi teaduskorralduse juht Kadri Mettis.

Kadri Mettis räägib sellest, kuidas erinevad tehnoloogiad on erinevatesse valdkondadesse lisandunud ja neid tuleb aina juurde ehk tänapäeval ei ole enam teemaks see, kas neid kasutada, vaid pigem kuidas seda teha selliselt, et see looks lisandväärtust. «Oluline on digivahendeid kasutada ja järgnevaid põlvkondi selleks ette valmistada, et neil oleks võimalik maailmas hästi hakkama saada,» selgitab Mettis.

Saates avatakse digivahendite kasutamise võimalusi, aga veel räägitakse nendest valdkondadest, kus on oluline klassiruumis või mujal päriselt koos tegutsemine.

Saadet juhib Tallinna Ülikooli ajakirjanduse õppekava viimase aasta üliõpilane Katriin Lepik.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paisatakse õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ja pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles