Sotside osalusega Viljandi linnavõim jätab streikivad õpetajad palgata (2)

PM Haridusportaal
Copy
Viljandi linnavolikogu esimees Helmen Kütt rõhutas, et igal õpetajal on õigus streikida, samas linnavõim tööseisaku ajal neile palka ei maksa.
Viljandi linnavolikogu esimees Helmen Kütt rõhutas, et igal õpetajal on õigus streikida, samas linnavõim tööseisaku ajal neile palka ei maksa. Foto: Elmo Riig

Kui sotsiaaldemokraatide esimees Lauri Läänemets kutsus kohalikes omavalitsustes võimul olevaid erakonnakaaslaseid tagama selle, et streikivatele õpetajatele säilitatakse tööseisaku ajaks palk, siis sotside osalusega Viljandi linnavõim otsustas teisiti.

Viljandi linnavolikogu juhtiv Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) aseesimees Helmen Kütt märkis, et valitsuse keskseks eesmärgiks peab praegu olema otsida kõiki võimalusi streigi ärahoidmiseks, et hariduse andmine Eesti koolides ei katkeks.

«Kui seda kokkulepet ikkagi ei sünni, siis õpetajatel on kindlasti õigus streikida. Tagada tuleb aga see, et kui streigi päevadel õppetööd ei toimu, siis peavad koolid ja lasteaiad olema avatud ning lapsed saama sooja toitu,» rääkis Kütt.

Tema sõnul on viimastel kohalikel valimistel Viljandis võitnud valimisliidus Südamega Viljandi küll mitmed SDE liikmed, kuid enamus liikmetest on siiski parteitud. «Seega lähtub valimisliit ennekõike kohapeal tehtud otsustest. Koalitsioonis ollakse kahe teise partneriga ning antud juhul langetati kõiki osapooli ära kuulates selline otsus," selgitas Kütt, miks Viljandi ei taha säilitada streikivatele õpetajatele töötasu.

«Seda, mida on plaanis teha kasutamata palgafondi rahaga, ma öelda ei oska. Ilmselt oleks mõistlik kasutada seda raha õpilünkade likvideerimiseks, mis võivad streigiga kaasneda,» lisas Kütt.

Õpetajate palganõudmised tagasi põrgatanud valitsuskoalitsiooni liige, sotsiaaldemokraatide liider Lauri Läänemets pöördus esmaspäeval oma erakonnakaaslastest omavalitsusjuhide poole palvega säilitada streigi ajal õpetajate töötasu. «Streik ei toimu kellegi vastu, vaid hea hariduse ja tugeva Eesti poolt, ning on oluline, et need julged ja endast kaugemale vaatavad õpetajad, kes streigis osalevad, ei kaotaks motivatsiooni ega usku oma riiki,» ütles Läänemets.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles