UMMIKSEIS Reformierakond ei näe hariduskriisi sama teravalt kui koalitsioonipartnerid (41)

Kristina Kallas, Kaja Kallas ja Lauri Läänemets.
Kristina Kallas, Kaja Kallas ja Lauri Läänemets. Foto: Mihkel Maripuu

Haridus- ja teadusministri Kristina Kallase (Eesti 200) sõnul vaidlesid valitsusparteide esindajad eile koalitsiooninõukogus poolteist tundi hariduskriisi lahendusteede üle, kuid erimeelsusi ületada ei suudetud.

«Peaministri seisukoht on, et õpetajate palk ei ole väike. Ja meil on erinev arusaam selle suhtes, kas hariduses on kriis või ei ole,» lausus Kristina Kallas. «Minu arvates on kriis ja meil on vaja see lahendada – peame need lahendused leidma. Ei saa lihtsalt käed rüpes istuda ja öelda, et me ei tee mitte midagi.»

Minister nentis, et kriis on kestnud juba pikemat aega ning õpetajad pole peaaegu kümme aastat olukorraga rahul. Tema sõnul on kriisi põhjused mujal kui vaid palganumbris, ning seetõttu ongi õpetajad rahulolematud. «Kõiki neid asju tuleb lahendada. Päriselt! Ühtegi kriisi ei tasu raisku lasta, kõik teemad tuleb üles võtta. Praegu ongi need streigiga seoses õnneks üleval ja olukord tuleb lahendada, aga streigi nõudmisena on lisaks palganumbrile teemaks ka õpetajate koormus,» rääkis Kallas. «Sel nädalal on koalitsioonipartneritel põhjust veel mitu korda laua taha istuda ja asju arutada.»

Tagasi üles