Sisekaitseõppe valikainet õpib tänavu juba üle 700 gümnasisti

PM Haridusportaal
Copy
Sisekaitseakadeemia
Sisekaitseakadeemia Foto: Maris Tomba

Sisekaitseakadeemia sõlmis neljapäeval koostöölepped Tallinna Läänemere gümnaasiumi, Lasnamäe Vene gümnaasiumi ja Lasnamäe gümnaasiumiga sisekaitse valikaine õpetamiseks, haarates nüüd õppetöösse üle 700 gümnasisti 22 koolist.

Sisekaitseõppe valikaine võimaldab anda gümnaasiumi õpilastele teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud pääste- ja tuletõrjetegevusel, avaliku korra kaitsmisel, riigipiiri valvamisel ning maksuametniku, tolli- ja vanglatöös. Valikaine koosneb üheksast kursusest. Tunde ei viida läbi ainult klassiruumis, vaid lisaks teoreetilistele teadmistele ootavad õpilasi ees külaskäigud politseijaoskondadesse, pääste- ja häirekeskustesse, vanglatesse ja nii edasi,

Sisekaitseakadeemia rektoril Kuno Tammearu on väga hea meel, et Tallinna koolid aina enam sisekaitseõppe vastu huvi tunnevad. «Õppe laienemine on oluline, sest siseturvalisuse valdkond vajab järelkasvu ja sisekaitseõppe valikaine koolides on siinkohal oluline samm. Sisekaitseõpe üldhariduskoolides kasvatab noortes teadlikkust, mida oma riigi heaks teha saab, julgustab kodanikuaktiivsust ja tekitab huvi akadeemias õppimise vastu. Sisekaitsekadeemiasse kandideerib igal aastal 30-40 sisekaitseõppe läbinud õpilast. Sisekaitseakadeemiasse sisseastumisel on õppe läbinud õpilased on eelisolukorras, sest neil on esmased erialased teadmised ja oskused juba omandatud,» lisas Tammearu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles