Ekspert eetris Triin Lauri: «Kas lapse perekondlik taust ja haridustulemused on omavahel seotud?»​​

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Tänases Tallinna Ülikooli vestlussaates «Ekspert eetris» tuleb juttu haridus- ja heaolupoliitikast ning hariduslikust ebavõrdsusest. Saates on külas Tallinna Ülikooli ühiskonnateaduste instituudi avaliku poliitika dotsent Triin Lauri.

Triin Lauri räägib sellest, miks pikas plaanis on PISA tulemusi vaadates põhjust muretsemiseks ja milline seos on lapse perekondlikul taustal ning haridustulemustel. «Mina olen oma uuringutes vaadanud, mil määral perekondlik taust mõjutab laste hariduslikke tulemusi ja Eesti on selles vallas ka maailma tipus olnud, sest meie laste tulemused on olnud ühtlaselt head sõltumata, millisest piirkonnast nad tulevad. Samas on näha ka Eestis asjaolu, et perekondliku tausta mõju haridustulemustele pigem on kasvamas,» rääkis Lauri.

Saadet juhib Tallinna Ülikooli ajakirjanduse õppekava viimase aasta üliõpilane Katriin Lepik.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paisatakse õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ja pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles