Saaremaa lasteaedades hakkab edaspidi olema üks õpetaja

BNS
Copy
Tuulte Roosi lasteaeda tahab tänavu kohta saada 25 last.
Tuulte Roosi lasteaeda tahab tänavu kohta saada 25 last. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsuse teisipäevase otsuse järgi lähevad Saaremaa lasteaiad järk-järgult üle ühe õpetaja ja kahe õpetajat abistava töötaja süsteemile.

Valla selgitusel on muudatus tingitud nii lasteaiaõpetajate puudusest kui ka soovist ühtlustada kõigis lasteaedades palga maksmise põhimõtted ja lähtuda edaspidi üksnes õpetaja kvalifikatsioonist, mitte rühma töökorraldusest. Magistrikraadiga lasteaiaõpetaja töötasu alammäär on võrdne üldhariduskooli õpetaja töötasu alammääraga ja teistel kõrgharidusega lasteaiaõpetajatel vähemalt 90 protsenti nimetatud määrast. Seni on ühe õpetajaga rühmades olnud võimalik maksta suuremat töötasu ka magistrikraadita lasteaiaõpetajatele ehk palk on sõltunud töökorraldusest, mitte haridustasemest.

Lasteaiaõpetajatel, kellele makstakse kvalifikatsioonist kõrgemat töötasu, praegune palk säilib. Lasteaias tööle asuvate uute õpetajate töötasu lähtub edaspidi kvalifikatsioonist, sest magistriõppe läbinud õpetajal on paremad teadmised õppetegevuse juhtimisest, lastevanemate nõustamisest ja lapsest lähtuva õpikeskkonna kujundamisest. See väärtustab õpetajate asjatundlikkust ja soodustab ka lasteaiaõpetajate edasiõppimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles