Tartu Ülikooli «Liikuma kutsuv kool» pälvis rahvusvahelise tunnustuse

PM Haridusportaal
Copy
Liikumine on tervise alus, pilt on illustratiivne
Liikumine on tervise alus, pilt on illustratiivne Foto: Tartu Ülikool

Madriidis rahvusvahelise spordi- ja kultuuriorganisatsiooni MOVE aastakongressil valiti kolmapäeval Tartu Ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi liikumislabori poolt eestveetav programm «Liikuma kutsuv kool» võitjaks tervist edendavate koolide kategoorias.

Üle 200 koolis tegutsev programm on seadnud eesmärgiks toetada koole nii, et iga koolipäev pakuks liikumisrõõmu nii õpilastele kui õpetajatele.

Tartu Ülikooli liikumislabori juht, tervisekasvatuse kaasprofessor Merike Kull ütles, et see on ennekõike suur tunnustus kõigile programmis osalevatele koolidele Eestis. «Meil on väga hea meel, et üha rohkemates koolides on liikumine muutumas koolipäeva loomulikuks osaks, tuues koolipäeva juurde õppimis-, liikumis- ja koolirõõmu,» rääkis Kull.

Ta lisas, et «Liikuma kutsuva kooli» eesmärk on toetada koole, et iga koolipäev pakuks liikumisrõõmu nii õpilastele kui õpetajatele – et õpilaste koolitee oleks aktiivsem, ainetunnid rohkem liikuvamad ning vähem istuvamad, vahetunnid ja koolihoov pakuks võimalusi nii liikumiseks kui sportimiseks ning koolipäeva ülesehitus oleks liikumissõbralikum.

Praegu on «Liikuma kutsuva kooliga» liitunud Eestis 206 kooli, mis on 40 protsenti kõigist üldhariduskoolidest. Programm tugineb rahvusvahelisele teadusele, Tartu Ülikooli liikumislabori uuringutele ja arendustele ning programmis osalevate koolide kogemustele.

Tunnustuse võtsid vastu tervisekasvatuse kaasprofessor Merike Kull, «Liikuma kutsuva kooli» programmi arendajad ja koolitajad Maarja Park ja Katrin Mägi, liikumisharrastuse teadur Evelin Mäestu ja projektijuht Riina Järvela.

Võitja valiti 55 projekti seast. «Liikuma kutsuv kool» edestas nomineeritutest Ühendkuningriigi ja Keenia tervist edendavaid projekte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles