Rahalaev Euroopast: Ida-Virumaal liigub 31 miljonit täiskasvanute õppesse

PM Haridusportaal
Copy
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas märgib, et täiskasvanuharidus peab käima piirkonna ettevõtete vajadustega ühte sammu.
Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas märgib, et täiskasvanuharidus peab käima piirkonna ettevõtete vajadustega ühte sammu. Foto: Tairo Lutter

Haridus- ja teadusministeerium lükkab letti 31 miljonit eurot Euroopa Liidu toetusraha, et arendada olemasolevaid ja käivitada uued tasemeõppe õppekavad kutse- ja kõrghariduses, samuti suurendatakse Ida-Virumaal pakutavat täiendkoolituse mahtu.

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallase sõnul laiendatakse Ida-Virumaal täiskasvanute õppimisvõimalusi just piirkonna ettevõtete muutunud tööjõuvajadusest lähtuvalt. «Nende tegevustega aitame kaasa riiklikult kokkulepitud muutuste elluviimisele Ida-Virumaal, täpsemalt tööealiste inimeste teadmiste täiendamisele ja oskuste arendamisele, et need käiksid ajaga kaasas. See on haridus- ja teadusvaldkonna panus Ida-Virumaa konkurentsivõime laiendamiseks väljapoole põlevkivisektorit.»

Toetusmeetmest rahastatakse nii kutse- kui kõrgharidusõppes õppekavade arendamist ning õppe pakkumist Ida-Virumaal. Samuti saavad Ida-Virumaa elanikud võimaluse oma oskuste kaasajastamiseks täienduskoolitustel. Heaks on kiidetud juba 11 kõrghariduse ja kuus kutseõppe õppekava ning nii Tallinna Tehnikaülikool kui Tartu Ülikool on arendustegevustega alustanud. Tallinna Tehnikaülikoolis on kahel meetme raames toimuval õppekavadel üliõpilased õpingutega alustanud - rohelised energiatehnoloogiad (MA) ja jätkusuutlikud keemiatehnoloogiad (MA). Kutsehariduses on tegevuste elluviimisel peamiseks partneriks Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles