Segadus õppelaagriga: kas Luunja kool küsis lapsevanematelt seadusevastaselt raha? (3)

PM Haridusportaal
Copy
Raha. Pilt illustratiivne.
Raha. Pilt illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Luunja keskkooli septembrikuine õppelaager sattus õiguskantsleri huviorbiiti, kuna kool küsis selle eest lapsevanematelt raha ning reklaamis välja kui tavalist õppetöö osa, samas kui õppekavajärgne tegevus peab olema õpilastele tasuta. 

Luunja keskkool korraldas 4.−6. septembrini Põlvamaal Valgemetsas 5.−12. klassi õpilastele õpihuvilaagri, milles osalemise eest tuli lapsevanematel maksta 30 eurot Luunja vallavalitsuse arvelduskontole. Kooli veebilehel avaldatud teates oli öeldud, et õpihuvilaager on kooliaasta alguse juurde kuuluv õppetöö osa, kus osaletakse koos klassikaaslastega, kus on huvitav ning kus laagri tegevuste käigus ka õpitakse, äratatakse huvi õppimise, teadasaamise ja isetegemise vastu.

«Õpihuvi laager aitab siduda teoreetilisi teadmisi ja praktilisi oskusi, aitab lihvida suhtlemis- ja koostööoskusi ning tunda rõõmu kaaslastega koos tegutsemisest, et seeläbi turgutada põhi- ja keskhariduse tasemel õppijate õpimotivatsiooni, vaimset tervist, üldpädevusi ning huvi ainevaldkondade vastu,» kirjutas kool.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles