Kallas: õpetajana oleks ma streigi teemal raske valiku ees (6)

BNS
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Konstantin Sednev

Peaminister Kaja Kallas (RE) märkis neljapäeval valitsuse pressibriifil, et õpetajana oleks ta reedese hoiatusstreigi eel raske valiku ees, kuna lisaks palganõudmisele tuleks vaadata ka riigi praegust panust hariduselu edendamisse.

«Ühest küljest tahaks olla solidaarne oma kolleegidega ja streikida, teisest küljest vaataksin numbritele otsa ja konstateeriksin, et eelmisel aastal tõusis õpetajate palk 24 protsenti. Samal ajal erasektoris tõusis palk keskmiselt kümme protsenti. Enamikul Eesti inimestel pole sellist palgatõusu ette näidata,» ütles Kallas.

Ta tõstis ka esile, et koalitsiooni lubaduse järgi tõuseb õpetajate palk 120 protsendini Eesti keskmisest palgast aastaks 2027, kuid praegu on alles aasta 2023. «Saaksin kindlasti aru ka sellest, et koolivõrk vajab Eestis korrastamist, et see annab ka võimaluse õpetajate palka tõsta ja koormust vähendada,» ütles Kallas.

«Ilmselt teaksin ka seda, et Eesti on Euroopas kolme kõige rohkem haridusse panustava riigi hulgas ja meie kulutused haridusele on suuremad, kui kulutused julgeolekule,» jätkas Kallas. Ta lisas, et kokku kulutab Eesti haridusele ja teadusele 1,5 miljardit eurot.

«Me peame valitsusena õpetajatest väga lugu ning õpetajad on ainsad riigisektori töötajad, kelle palk uuel aastal tõuseb. Haridus on meie rahvuslik prioriteet,» rõhutas Kallas.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles