Ukraina õpilased tutvuvad töövarjupäeval Eesti töökultuuriga

PM Haridusportaal
Copy
Ukraina lipp.
Ukraina lipp. Foto: Vitalii Stock / Shutterstock

Järgmisel neljapäeval, 16. novembril toimub taas üle-eestiline töövarjupäev, millest võtab igal aastal osa tuhandeid kooliõpilasi ja sama palju ettevõtteid – sel aastal osalevad töövarjupäeval ka Tallinna vabaduse koolis õppivad Ukraina koolinoored.

Rohkem kui 25 aastat tagasi alguse saanud üle-eestiline töövarjupäev toimub õpilasfirmade esindusorganisatsiooni Junior Achievement Eesti eestvedamisel. Töövarjupäeva eesmärk on anda 7.–12. klassi õpilastele võimalus tutvuda erinevate ametitega ja saada kindlust tulevase eriala valikul.

«Kokku osaleb tänavusel töövarjupäeval lisaks kohalikele kooliõpilastele üle saja Ukraina kooliõpilase, kellele soovime Unicefi toel tutvustada siinseid õppe- ja töövõimalusi ning arendada tööturul hakkamasaamiseks vajalikke oskusi,» ütles JA Eesti tegevjuht Kersti Loor, kelle sõnul saab töövarjutatavana end üles anda veel selle nädala lõpuni Junior Achievement Eesti Töövarju lehel.

Avalikkusele rohkem tuntud inimesi saavad õpilased varjutada JA Alumni vilistlaste ellu kutsutud «Töövarjupäeva krooni» programmis. Teiste seas saab tänavu varjutada dirigenti ja heliloojat Valter Soosalu, eurolaulikut Alika Milovat, majandusteadlast Kristjan Liivamägi, LHV Grupi juhti Madis Toomsalu, kliimaministrit Kristen Michalit, haridus- ja teadusministrit Kristina Kallast ja siseministrit Lauri Läänemetsa.

«Töövarjupäev on juba väga hästi sisse töötatud formaat ja julgustame kooliõpilasi ka ise ettevõtetega ühendust võtma. Üldjuhul ollakse valmis uudishimulikele noortele oma tööd tutvustama ja mine tea, ehk poetab julge pealehakkamine ukse tööturule,» julgustas Loor.

Töövarjupäeva traditsioonile pani alguse JA Eesti 1998. aasta kevadel, kui klassitäis Jakob Westholmi gümnaasiumi õpilasi varjutas ühe päeva jooksul riigitöötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles