TalTech meelitab kopsakate stipendiumidega olümpiaadide medaliste enda ridadesse

PM Haridusportaal
Copy
Euro rahatähed. Pilt on illustratiivne.
Euro rahatähed. Pilt on illustratiivne. Foto: IMAGO

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) panustab teadlaste järelkasvu ning annab rahvusvaheliste olümpiaadide medalistidele, kes tulevad tehnikaülikooli õppima, stipendiumid kogu bakalaureuseõppe perioodiks.

Kuldmedalalistide stipendium on 800 eurot kuus, hõbemedalistide stipendium 600 eurot kuus ning pronksmedalistide stipendium 300 eurot kuus. Rahvusvaheliste olümpiaadide võistkonna liikmed, kes asuvad tehnikaülikooli õppima, saavad 300 euro suuruse igakuise stipendiumi. Lisaks pakub ülikool stipendiaatidele täiendavaid hüvesid, nagu tasuta ühiselamukoht tehnikaülikooli linnakus, mentor, kaasamine uurimistöösse ja töötamise koht ülikoolis.

«On loomulik, et ülikool soovib endale võimekaid tudengeid ja see stipendium on üheks viisiks, kuidas Eestis õppimist andekatele atraktiivsemaks muuta. Ülikooli vaatevinklist on oluline ka see, et rahvusvahelistel olümpiaadidel osalenud õpilastel on suur tõenäosus saada tulevikus headeks õppejõududeks ja viljakateks teadlasteks,» kommenteeris TalTechi olümpiaadiõppe peaspetsialist Päivo Simson.

Stipendiumi nimekirja kuulub 11 rahvusvahelist olümpiaadi. Need on rahvusvaheline matemaatikaolümpiaad (IMO), rahvusvaheline füüsikaolümpiaad (IPhO), Euroopa füüsikaolümpiaad (EuPhO), rahvusvaheline informaatikaolümpaad (IOI), rahvusvaheline astronoomia- ja astrofüüsikaolümpiaad (IOAA), rahvusvaheline keemiaolümpiaad (IChO), rahvusvaheline maateaduste olümpiaad (IESO), rahvusvaheline geograafiaolümpiaad (IGEO), rahvusvaheline bioloogiaolümpiaad (IBIO), füüsikavõistlus Physics Cup ning Põhja- ja Baltimaade füüsikaolümpiaad (NBPhO).

Kahte viimasena nimetatud olümpiaadi korraldab Tallinna Tehnikaülikool. Rahvusvaheline online-füüsikavõistlus Physics Cup toimub tänavu oktoobrist kuni järgmise aasta märtsini 2024. Põhja- ja Baltimaade füüsikaolümpiaad (NBPhO) toimub Tallinna Tehnikaülikoolis 26.–28. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles