Reformierakond: Tallinn peaks lisaeelarvega tõstma õpetajate palka

PM Haridusportaal
Copy
Raha. Pilt illustratiivne.
Raha. Pilt illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Kui riigi tasandil on Reformierakonna juhitav valitsus õpetajate soovitud palgatõusule pidurid tõmmanud, siis Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon esitas Tallinna 2023. aasta teisele lisaeelarvele ettepaneku, et linn tõstaks juba sellest aastast lasteaedade ja üldhariduskoolide õpetajate töötasu alammäära 200 euro võrra kuus.

«Eestikeelsele õppele ülemineku üks eeldus on motiveeritud õpetajad. Kui Tallinna linnavalitsus võtab ülemineku ettevalmistamist tõsiselt, peavad nad tõstma juba sellest aastast õpetajate palku,» ütles Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Pärtel-Peeter Pere.

Tema sõnul maksab lasteaedade ja üldhariduskoolide õpetajate töötasu alammäära 200-eurone tagasiulatuv tõus selle aasta 1. novembrist linnale ligi kolm miljonit eurot.

«Samas suurusjärgus oleva summa kulutab linnavõim igal aastal meediategevustele. Kui linnajuhid leiavad raha enesereklaamiks, aga haridusele mitte, on pealinna juhtimises midagi ikka väga valesti,» märkis Pere.

Tallinna linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni liige, koolijuht Toomas Kruusimägi selgitas, et Reformierakonna ettepaneku kohaselt tõuseks Tallinna lasteaedade ja üldhariduskoolide õpetajate töötasu alammäär juba tänavu 1749 eurolt 1949 eurole.

«Riik näeb järgmisest aastast õpetajatele ette palgatõusu, kuid lisaks riigile tuleb Tallinnal koolipidajana samuti pingutada, et õpetajad saaksid oma töö eest väärilist tasu,» sõnas Kruusimägi.

Riigi tasandil planeeritud palgatõus jääb järgmisel aastal paarikümne euro piiresse, mida õpetajad on nimetanud naeruväärseks. Seetõttu on õpetajad välja hõiganud, et reedel toimub hoiatusstreik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles