TalTech korraldab mahuka infoturbejuhtide koolitusprogrammi

PM Haridusportaal
Copy
TalTech pakub koolitust infoturbejuhtidele
TalTech pakub koolitust infoturbejuhtidele Foto: TalTech

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) viib haridus- ja noorteameti IT Akadeemia programmi raames läbi infoturbejuhtide koolitusprogrammi, mille eesmärk on koolitada üle 200 spetsialisti, kes võiksid alustada tööd infoturbejuhina.

2023. aastast kehtib Eestis uus infoturbestandard (E-ITS), mis aitab juhtida avalike ülesannete täitmiseks kasutatavate infosüsteemidega seotud riske ja kaitsta äriprotsesse ning infosüsteeme rünnete ja teiste ohtude eest. Seoses info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kiire arenguga on kasvanud vajadus infoturbejuhtide järele, kes tagaksid organisatsioonide infosüsteemide ja andmete kaitstus.

Tallinna Tehnikaülikooli läbi viidav koolitus algab 2024. aasta jaanuaris ja on osalejatele tasuta. Koolitusele saavad kandideerida kõik inimesed, kellel on kõrgharidus, vastava valdkonna kutseharidus või varasem töökogemus selles valdkonnas. IT-alane kõrgharidus pole nõutud, kuid kasuks tulevad teadmised IKT toimimise ja kasutamise kohta.

Infoturbejuhi koolituse juhtivlektori Klaid Mägi sõnul pole infoturbejuhtide õppekava seni üheski koolitusprogrammis. «Kasvavatest küberrünnetest ja -ohtudest lähtuvalt aga suureneb vajadus info- ja küberturbe alaste ekspertide järele igapäevaselt,» lisas ta.

Koolituse teemad katavad infoturbe õigusruumi, infoturbe juhtimist, tehnoloogia ja infoturbe rakendamist, riskihaldust, krüptograafia, avaliku võtme infrastruktuuri ja tervikluse tagamise vahendeid, teste, seiret ja auditeid, jätkusuutlikkuse tagamist, strateegilist kommunikatsiooni ja infooperatsioonide põhimõtteid.

Koolitused viiakse läbi Tallinnas, Tartus ja Pärnus järgmise aasta ja 2025. aasta alguse jooksul, koolituse maht on 10 päeva. Osalejate eelregistreerimine kestab TalTechi kodulehel kuni 24. novembrini.

Infoturbejuhtide koolitusprogramm viiakse ellu Euroopa Liidu taasterahastu NextGenerationEU vahenditest. Haridus- ja noorteameti IT Akadeemia programm on riigi, ülikoolide, kutsekoolide ning IKT ettevõtete koostööprogramm IKT hariduse kvaliteedi tõstmiseks, teaduse arendamiseks ning tööjõuressursi tagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles