Kristina Kallas vene õpilaste hirmudest: loomulikult võite oma ema, isa ja sõpradega vene keeles rääkida

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Haridusminister Kristina Kallas
Haridusminister Kristina Kallas Foto: Eero Vabamägi

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) ütles pärast kohtumisi Loksal ja Maardus, et õpetajatest rohkem kardavad eestikeelsele õppele üleminekut õpilased, kuid kokkuvõttes jättis tema ringsõit mõne muu omavalitsusega võrreldes positiivse mulje.

Loksal hakati ühes ja samas koolis eesti ja vene keeles haridust andma 2010. aastal ja nüüd seal vene õppekeelega klasse enam ei ole – kõik lapsed õpivad kas eesti õppekeelega või keelekümblusklassides. «Nii et Loksa koolis eestikeelsele õppele üleminekuga muret ei ole, nemad on seda juba teinud,» nentis Kallas. «Ühtne eestikeelne kool on seal toiminud juba aastast 2010.»

Maardus on pilt teine. «Kõige suurem probleem on lasteaedadega, seal tuleb üleminek järsk. Maardu põhikoolis on mure, et neil pole eesti keeles õpetavaid õpetajaid, keda järgmisel aastal esimese klassi ette panna, aga nad otsivad lahendust,» lausus minister. Maardu gümnaasiumis on kõik klassid keelekümblusklassid ja Kallaveres tegutseb eestikeelne kool. Kallase sõnul pole seega olukord väga hull ja kõik koolid on viimastel aastatel muudatusi teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles