Ekspert eetris Priit Reiska: «Kui oluline roll on ülikoolil üld- ja tulevikupädevuste arendamisel?»​​

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Tänases vestlussaates «Ekspert eetris» tuleb juttu üld- ja tulevikupädevuste arendamisest ülikoolis. Saates on külas Tallinna Ülikooli loodusteaduste didaktika professor Priit Reiska, kelle algatusel loodi erialasid lõimiv uuendus ehk ELU.

Reiska räägib saates sellest, et ülikoolis on esimesel kohal oma erialaste teadmiste omandamine, kuid üha enam on ühiskonnas paremaks toimetulekuks oluline üliõpilaste üldpädevuste arendamine. «Oluline on arendada nii tudengite koostööoskust kui ka arusaama teistest valdkondadest ja inimtüüpidest. Seda ELU ka pakub, kuna kõik saavad mõnd ühiskondlikku probleemküsimust lahendada koostöös teiste erialade üliõpilastega ning seejärel ka oma töö reaalseid tulemusi näha,» kommenteeris Priit Reiska.

Saadet juhib Tallinna Ülikooli nüüdismeedia magister Melissa Mariel Korjus.

Saatesari «Ekspert eetris» vahendab põnevaid, silmaringi avardavaid ja harivaid teemasid, olgu need tervise, poliitika, hariduse, kunsti või juriidika vallast. Saates arutatakse koos oma valdkonna ekspertidega aktuaalseid küsimusi, mis puudutavad kõiki. Teadlaste roll on ühiskonnas tähtsam kui kunagi varem. Iga päev paisatakse õhku rohkem küsimusi kui vastuseid. Selguseks, uuteks lahendusteks ja tarkadeks otsusteks, olgu riigi või inimese tasandil, on vaja tõenduspõhisust.

«Ekspert eetris» sai alguse 2020. aasta kevadel ning pälvis oma teemapüstitustega 2020. aasta teaduse populariseerija tunnustuse.

Varasemaid saateid saab järele vaadata Tallinna Ülikooli veebilehel ja tv.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles