Kutsekoolid üle Eesti kutsuvad neljapäeval oskuste ööle

PM Haridusportaal
Copy
Teiste hulgas avab huvilistele uksed ka Tartu rakenduslik kolledž.
Teiste hulgas avab huvilistele uksed ka Tartu rakenduslik kolledž. Foto: Margus Ansu

Üleeuroopalise kutseoskuste nädala raames toimub neljapäeval kutsekoolides traditsiooniline oskuste öö - üritusi täis päev ootab kõiki osalema ja pakub erinevaid tegevusi 11 kutsekoolis üle Eesti.

Haridus- ja noorteameti innovatsiooni- ja koostööosakonna projektijuhi Evelin Männiste sõnul on kutsekoolides tegevusi igale maitsele.

«Oskuste ööl ootame kõiki meie kutsekoolidega tutvuma ja oma oskusi proovile panema. Põnevate tegevuste käigus saab tutvuda koolides õpetatavate erialadega. Näiteks Tartu Rakenduslikus Kolledžis on töötubasid nii IT aladel, kui ka iluteeninduses, turismis, ehituses ja tehnikaaladel. Viljandi Kutseõppekeskuses saab osa võtta päästeameti virtuaalreaalsuse õppemängus, toimub vaimse tervise töötuba, valmistatakse kevadrulle, sõidetakse elektrikardiga ja palju muud – tegevused on tõesti mitmekesised,» tutvustas Männiste neljapäevaseid tegemisi.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli teenuste ja koostöö koordinaatori Silva-Sille Silgu sõnul pakub nende kool lisaks rakenduskõrghariduse ja magistriõppele võimalust omandada erialasid ka kutseõppes.

«Seetõttu on meie kutseõppe õppurid ja õppejõud eriti elevil, et oskuste öö üritus keskendub ainult nende erialadele ning neil on võimalus tähistada kutseharidust üldiselt. Oskuste ööl saab kõrgkoolis kahe tunni jooksul proovida erinevaid kutseõppe erialasid ning leida endale sobiv,» rääkis Silgu.

Kõigi oskuste öö tegevustega saab tutvuda haridus- ja noorteameti kodulehel worldskillsestonia.ee/oskuste-oo.

Euroopa kutseoskuste nädal, mis kestab kuni 27. oktoobrini, on Euroopa Komisjoni algatus alates 2016. aastast. Kutseoskuste nädala eesmärk on suurendada teadlikkust kutsehariduse ja -õppe kasulikkusest ning tutvustada võimalusi, mida kutseharidus noortele ja täiskasvanutele pakub.

Kõikjal Euroopas korraldavad riiklikud, piirkondlikud ja kohalikud ametiasutused ja teised organisatsioonid lähikuudel kutseharidusele ja -õppele pühendatud üritusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles