Eesti Loodusmuuseum kutsub loodushuvilisi lapsi linnalaagrisse seeni ja samblikke uurima

PM Haridusportaal
Copy
Foto: Eesti Loodusmuuseum

Neljapäeval, 26. oktoobril kell 10–15 toimub Eesti Loodusmuuseumis linnalaager «Seened ja samblikud», mis on mõeldud loodushuvilistele 1.–4. klassi õpilastele. Muuseumiõpetaja juhendamisel uurivad lapsed seente põnevat maailma, meisterdavad, mängivad ja tutvuvad muuseumi uue näitusega «Puudega linn».

«Eestlased on seenerahvas – seda näitas ka meie tänavune seenenäitus, mis tegi publikurekordit. Seenenäituse ajal olid koolilaste seas seeneteemalised õppeprogrammid väga populaarsed ja sellepärast valisime ka koolivaheaja laagri teemaks seened,» räägib laagrit juhendav muuseumiõpetaja Leida Ojasoo, «seened on erilised ja nendega puutume kokku enda teadmata iga päev. Seened näitavad end meile vaid lühikest aega, olles enamiku aastast mulla sees peidus. Kuigi vanasti arvati seened taimeriiki, on seentel loomadega rohkem ühiseid tunnuseid kui taimedega.»

«Koos lastega otsime seeni ja samblikke üles Tornide väljakult ja muuseumi metsasaalist ning uurime neid luubi ja mikroskoobiga. Lisaks meisterdame, mängime ja uurime linnaloodust meie uuel näitusel «Puudega linn», kus on mitmeid interaktiivseid eksponaate,» lisas Ojasoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles