Tartus algab Eesti suurim haridusfestival

PM Haridusportaal
Copy
Eesti suurim haridusfestival pakub mitmeid töötube.
Eesti suurim haridusfestival pakub mitmeid töötube. Foto: Margot Pohla

Tartus saab teisipäeval alguse Eesti suurim haridusfestival, millel on kolme päeva jooksul kaasa löömas üle 1300 inimese.

Üheksandat korda peetav haridusfestival kannab pealkirja «Tasakaalukunstid», mis on inspireeritud Tartu kui Euroopa 2024. aasta kultuuripealinna juhtideest «Ellujäämise kunstid». Festivali fookuses on heaolu ning vaimne ja füüsiline tasakaal: õpetaja enesehoid ja õpilaste toetamine, aga ka tehisaru roll ja laiemalt digitasakaal. Kolmel päeval on kavas üle 100 õpitoa ja arutelu, mis aitavad avada tasakaaluteemat väga erinevate nurkade alt.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul annab tarkus meie riigile ja rahvale tasakaalu. «Õppigem seda hoidma ja märkama, hoidma oma aega ja meelt tasakaalus. Usun, et Tartu haridusfestivalil on parimad tasakaalu leidmise ja hoidmise õpetajad.»

Festivali programmi on koostanud haridusasutuste töötajad üle Eesti, kes astuvad üritustel enamasti üles koolitaja rollis. «Kui seni on tuldud festivalile mujalt Eestimaalt eelkõige külastajatena, siis nüüd on ka mitme õpitoa juhendaja väljastpoolt Tartut. Näiteks tuleb õpitube juhendama õpetajaid Pärnu ja Tallinna koolidest, aga ka Eesti kõrgkoolidest,» ütles festivali peakorraldaja Tartu Kivilinna kooli direktor Karin Lukk.

Haridusfestival pakub nelja vahepala Tartu 2024 kultuuripealinna programmist. Muu hulgas saab osaleda kosmoserännakul Tartu tähetorni planetaariumis ja Tartu Kunstimuuseumi näituse «Kujutav kunst Tartus 1960. aastatel» kuraatorituuril. Õpitubade kõrval on igal pärastlõunal võimalik vaadata ka harivaid filme Tartu Elektriteatris. Festivalipäevade õhtuid sisustavad juba traditsiooniks saanud ja armastatud meelelahutusüritused: laulufestival, Tartu Karlova Kooli koorikooli sügiskontsert ja õpetajate klubi ehk Õ-klubi.

Kõik Tartu haridusfestivali üritused on osalejatele tasuta. Rohkem infot saab veebilehelt haridusfestival.tartu.ee. Tartu haridusfestivali korraldab koostöös haridusasutustega Tartu linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles