Isamaa soovib Tallinna arengudokumenti viidet eestikeelsele õppele

PM Haridusportaal
Copy
Karl Sander Kase.
Karl Sander Kase. Foto: Erakogu

Tallinna linnavolikogu Isamaa fraktsioon esitas muudatusettepanekud Tallinna pikaajalisse rakenduskavasse, et seal oleks kajastatud ka eestikeelsele õppele üleminek.

Isamaa fraktsiooni esimehe Karl Sander Kase sõnul on jätkuvalt küsimus, kas ja kui palju on keskerakondlik linnavalitsus valmis eestikeelsele haridusele üleminekusse panustama. «Linnapea on korduvalt öelnud, et tema praegusel kujul eestikeelsele haridusele üleminekut ei toeta. Asjaolu, et linna pikaajalisi tegevusi suunav arengustrateegia ei maini eestikeelsele õppele üleminekut, jätab väga palju küsimusi õhku.»

Kase hinnangul üritab Keskerakond luua eestikeelsele õppele ülemineku osas ebakindlust. «Linna poolt me konkreetseid tegevusi eestikeelsele õppele üleminekuks ei näe. Selle asemel antakse hoopis vastakaid signaale, nagu näiteks abilinnapea väide, et järgmisel õppeaastal võivad eesti emakeelega lapsed sattuda kooli, kus veel tänavu toimub õpe vene keeles,» ütles Kase. «Haridusasutuse tegevuse korraldamine ja ülalpidamine on omavalitsuse ülesanne ning Isamaa fraktsioon ootab linnajuhtidelt konkreetseid tegevusi eestikeelsele õppele üleminekuks lasteaedades ja koolides.»

Isamaa fraktsiooni ettepanekud Tallinn 2035 rakenduskavasse sisaldavad nii konkreetseid eesmärke kui meetmeid õpetajate ja õpilaste keeleõppe toetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles