AVALIK LOENG Kuidas hoida vaimset tervist?

PM Haridusportaal
Copy

On lihtne reegel: kui teed tööd – ka sellist, mis esmampilgul ei meeldigi väga –, siis tee seda hea tujuga. Mis mõttes ei meeldi aga hea tujuga? Aga ikka selles mõttes, et vastumeelselt tehtav töö teeb inimese kurvaks ja väsitab vaimu. Aga kuidas siis toime tulla?

Kolmapäeval, 18. oktoobril kell 10.00 toimub avalik loeng, mille peab koolitaja Piret Maiberg-Nõu teemal:

«Kuidas hoida vaimset tervist?»

See, et stressi on meie elus üksjagu palju, on peaaegu paratamatus. Iseküsimus on, kuidas sellega toime tulla? Piret Maiberg-Nõu, kes igapäevaselt on ametis Riigi Tugiteenuste Keskuse vaimse tervise edendamise spetsialistina, räägib loengus teaveloleku praktikatest.

Miks on nii, et tänapäeva suured ettevõtted nagu Microsoft, Google jt on juurutanud oma töötajate seas teadveloleku-praktikaid? Sellepärast, et teadveloleku rakendamisel kaasnevad kasutegurid organisatsioonile ning see aitab kaasa töötaja heaolule. Enamasti tuuakse välja, et töötajad on ennastjuhtivamad, neil on suurem säilenõtkus, nad suudavad paremini keskenduda tööülesannetele, juhtida stressi ning ka nende töötulemused on paremad.

​Mis on sellel kõigel vaimse pistmist tervisega? See on ju kõigest töö ja tööd tuleb teadagi teha? ​Kuidas suhtumisest töösse muutub inimese vaimne tervis, seda saadki teada sellest 90 minuti pikkusest loengust.

Traditsiooniline täiskasvanud õppija nädal – TÕN – toimub sel aastal 26. korda. TÕN-i raames toimub erinevais Eestimaa paigus arvukalt täiskasvanuharidust populariseerivaid ning õppimisvõimalusi tutvustavaid tegevusi. Tähistatakse elukestvas õppes osalemist ja tunnustatakse inimeste õppimisalaseid saavutusi ning kohalikes omavalitsustes toimunud õpitegusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles