Robotexi selle aasta Roboliiga võistluse teema on «Minu autovaba linn»

PM Haridusportaal
Copy
Hetk eelmise aasta Robotexilt.
Hetk eelmise aasta Robotexilt. Foto: Aron Urb / Robotex

Robotex International kuulutas välja selle aasta Roboliiga 2023 võistluse. Kogu robootikafestival leiab seekord aset 17.-18.11 Tallinnas Unibet Arenal.

2023. aasta Robotex International toimub Tallinna linna toetusel. «Euroopa roheline pealinn 2023 – Tallinn» on võtnud endale eesmärgiks tuua selle aastaga linna rahvale lähemale, kaasata rohkem nii inimesi kui ettevõtteid ning erinevaid vabaühendusi ja anda hoogu keskkonnasõbralikele algatustele.

Rohepealinna ideest on tõukunud ka selle aasta Roboliiga võistluse teema – «Minu autovaba linn».

Roboliiga võistlus on hüppelauaks lasteaia- ja algkoolilastele arendavasse robootikamaailma. Erinevalt teistest Robotexi võistlustest ei ole Roboliiga võistlusel tähtis kiirus ja jõud ning ei selgu 1.-3. koha võitjaid.

Selle asemel tähistatakse kõikide võistlejate Robotexile jõudmist kui põnevat õppimise teekonda ja väärtustatakse tiimitööd, loovust ning hariva roboti programmeerimise oskust.

Sel aastal annab Roboliiga võistlus lastele võimaluse rääkida oma nägemusest autovabast linnast.

Lisaks lasteaedadele, koolidele ning huviringidele oodatakse Roboliiga võistluskategooriatesse osalema ka kõiki perekondi. Registreeruda saavad 3-5 liikmelised ja kuni 12-aastastest lastest koosnevad tiimid.

Võistlusele registreerumine on avatud kuni 31. oktoobrini ning võistluse tasu 10 eurot, lisandub käibemaks.

Registeerimine toimub keskkonnas: game.robotex.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles