Avalik loeng Tehisintellekt, kas karta või kasutada?

PM Haridusportaal
Copy
Tehisaru – kas kasutada või hoopis karta?
Tehisaru – kas kasutada või hoopis karta? Foto: Piqsels

Tehisarud on alates eelmise aasta detsembrist potsatanud inimeste hulka kui omalaadsed tulnukad. Mida nendega teha saab, mida tehakse ja mida on mõtet karta, sellest peab loengu Andres Karjus.

11. oktoobril kell 17.00 peab Andres Karjus 60-minutilise loengu «Tehisintellekti võimalused ja ohud.» Loengus annab Tallinna Ülikooli teadur ülevaate viimastest arengutest generatiivse tehisintellekti vallas.

Loengus kirjeldatakse teksti- ja pildimudelite kasutamise võimalusi, aga arutletakse ka, mis on sellise tehnoloogia leviku murekohad ühiskonnas, hariduses ja tööturul ning millised on nende probleemide võimalikud lahendused. Loengust saavad Postimehe vahendusel osa võtta kõik huvilised.

Tallinna Ülikooli teadur Andres Karjus ChatGPT kirjutatud teksti valguses.
Tallinna Ülikooli teadur Andres Karjus ChatGPT kirjutatud teksti valguses. Foto: Madis Veltman

11. oktoobril algab viiendat korda üle-eestiline täiskasvanuhariduse ettevõtmine «Õpitund 2023», mis on täiskasvanud õppija nädala (TÕN) avasündmus. Kutsume sel päeval kõiki täiskasvanuid sõltumata asukohast midagi uut õppima. Õppida võib üksi, koos sõprade, töökaaslaste või kogukonnaga.

​Lisaks toimuvad täiskasvanud õppija nädalal (11.–22. oktoobrini) veel kaks avalikku veebiloengut, mida saab samuti jälgida Postimehe vahendusel.

​Teise avaliku loeng peab 18. oktoobril kell 10.00 koolitaja Piret Maiberg-Nõu teemal «Kuidas hoida vaimset tervist?» ja kolmanda loengu peab koolitaja Marju Sokman 20. oktoobril kell 13.00 teemal «Tehisintellekt kui tööriist».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles