Sisekaitseakadeemia kadetid annavad ametivande esimest korda Narvas

PM Haridusportaal
Copy
Kadettide ametivande andmine mullu.
Kadettide ametivande andmine mullu. Foto: Reelika Reimand

Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži 130 kadetti annavad reedel kell 13 traditsioonilise ametivande esimest korda Narva Raekoja platsil, kus selle võtab vastu siseminister Lauri Läänemets.

Kadette tulevad tervitama sisekaitseakadeemia rektor Kuno Tammearu, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Egert Belitšev, sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži direktor Kristian Jaani ja Eesti Noorteühenduse Liidu esindaja Kätlin Merisalu.

Siseminister Lauri Läänemets rõhutas, et õpet alustanud ja praktikale suunduvad kadetid kujundavad kõigi homset siseturvalisust. «Politsei usaldusväärsus on läbi aastate olnud Eesti elanike seas väga kõrge ning olen täiesti kindel, et tänaste teenistujate väljateenitud usaldust kannavad edasi ka värsked politseikadetid. Pean politseinike järelkasvu väga oluliseks ning just seetõttu oleme ka suurendamas iga-aastast õppemahtu, et politseiniku elukutset saaks valida veelgi rohkem noori inimesi,» sõnas Läänemets. «Soovin kõigile õppuritele edu ja vastupidamist oma riigi teenimisel! Olete meile kõigile eeskujuks.»

Sisekaitseakadeemia rektoril Kuno Tammearu oli väga hea meel, et otsustati traditsioonilist ametivande andmist inimestele lähemale tuua ja kohtuda sel aastal hoopis Narvas. «Meie värsked kadetid teenivad Eesti rahvast ja seetõttu on igati loogiline, et ametivande andmine on just nimelt eestimaalaste silme ees,» lisas Tammearu.

Kadetid annavad ametivande pidulikult riigilipu juures, vandudes olla ustav Eesti põhiseaduslikule korrale, juhinduda kõrvalekaldumatult seadustest, rakendada neile antud võimu õiglaselt ja erapooletult ning täita ausalt ja kohusetundlikult teenistuskohustusi. Ametivanne antakse enne esimest õppepraktikat ja allkirjastatud ametivannet säilitatakse ametniku teenistuskäiku kajastavas toimikus kogu teenistuse jooksul.

Sisekaitseakadeemia valmistab nii kutsehariduse, rakenduskõrghariduse kui ka magistrihariduse tasemel ette päästjaid ja päästekorraldajaid, politseinikke ja piirivalvureid, vanglatöötajaid, maksu- ja tolliametnikke ning sisejulgeolekuvaldkonna tippspetsialiste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles