Õpetajad pöördusid kompromissiga uuesti Kaja Kallase ja Mart Võrklaeva poole (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaja Kallas ja Mart Võrklaev.
Kaja Kallas ja Mart Võrklaev. Foto: Madis Veltman

Õpetajate kõneisikud pöördusid uuesti peaminister Kaja Kallase ja rahandusminister Mart Võrklaeva poole, sest Vabariigi Valitsuse riigi eelarvestrateegia 2023–2027 annab ülevaate ülisuurest kriisist haridusvaldkonnas, kuid ei paku lahendust õpetajate järelkasvu põua lahenduseks.

«Rahandusminister Mart Võrklaev on rõhutanud, et 2024. aasta eelarve on visioon, kuhu soovitakse Eestit juhtida. Õpetajaskond seda visiooni ei toeta, sest vaatamata olukorra adekvaatsele kirjeldamisele riigi eelarvestrateegias ei paku peaministri ja rahandusministri juhtimisel koostatud 2024. aasta riigieelarve lahendust üha kuhjuvatele probleemidele haridusvaldkonnas,» on õpetajate ühenduste võrgustiku koordinaator Madis Somelar pettunud. 

Tema hinnangul on riigi eelarvestrateegias 2024–2027 selgelt esile toodud, et õpetajaskonna järelkasvu probleem muutub iga aastaga üha teravamaks. «Strateegia koostajad tõdevad, et õpetajate keskmine vanus tõuseb ja kvalifikatsioonile vastavaid õpetajaid lisandub koolidesse ja lasteaedadesse järjest vähem. Strateegias tuuakse esile, et aine- ja klassiõpetajate vastuvõtt ei ole vastupidiselt ootustele suurenenud ning lõpetamiseni jõuab vaid 62 protsenti õpetajakoolitusse sisseastunutest,» märkis Somelar. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles