TalTechi aasta vilistlane on Testlio asutaja Kristel Kruustük

PM Haridusportaal
Copy
Kristel Kruustük auhinda vastu võtmas.
Kristel Kruustük auhinda vastu võtmas. Foto: Tallinna Tehnikaülikool

TTÜ Vilistlaskogu andis Aasta Vilistlase aunimetuse TalTechi IT Kolledži vilistlasele Kristel Kruustükile. Kristel on lõpetanud IT Kolledži süsteemide arenduse õppekava. Ta on asutanud globaalse tarkvara testimise ettevõtte Testlio ning on Eesti noorim naismiljonär.

Aasta vilistlaseks valiti ta tehnikaülikooli teatel neidudele IT erialade tutvustamise eest, andes arengufondi kaudu IT naistudengitele välja omanimelist stipendiumi, et toetada neid tehnoloogiaõppel. Lisaks on ta olnud aastaid IT hariduse eestkõneleja.

Kristeli sõnul oli ta keskkooli lõppedes teadmatuses, kuid valis oma vanema õe toel IT eriala. «Elus on mõnikord just sellised hirmutavad hetked need, mis meid õigele rajale suunavad. Kuigi IT valdkond oli mulle tundmatu ja minu maailma kaunistasid tugevad stereotüübid, otsustasin ma sellega siiski just õe eeskujul edasi minna,» selgitas ta, «IT Kolledžis avastasin ma endas palju uusi külgi. Olin aktiivne üliõpilane, tuutor, bändiliige, üliõpilasesinduse liige. Avastasin, et olen sihikindel, kannatlik ning vaatamata raskustele eesmärkide poole liikuv inimene. See aeg IT Kolledžis mitte ainult ei aidanud mul leida armastust IT vastu, vaid tõi mu ellu ka armastuse teise mõttes - kohtasin seal oma abikaasat Markot.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles