Noored Kooli otsib taas igas vanuses tulevasi hariduse eestvedajaid

PM Haridusportaal
Copy
Kooli õpetajaks läinud Marek Atonen Narvas programmi Noored Kooli laagris.
Kooli õpetajaks läinud Marek Atonen Narvas programmi Noored Kooli laagris. Foto: Sa Noored Kooli

Programm Noored Kooli alustab värbamist 18. lendu ning otsib võimekaid inimesi, kes on valmis töötama selle nimel, et iga laps saaks väga hea hariduse.

Programmi valitud astuvad õpetajana klassi ette 2024. aasta septembris ning kujunevad programmi toel hariduse süsteemseteks eestvedajateks.

Ootamas on täiskoormusega töökoht

Kandideerima on oodatud igas vanuses kõrgharitud inimesed, kes soovivad kahe aasta jooksul koos kogukonnaga töötada selle nimel, et iga õpilane saaks koolist lisaks aineteadmistele kaasa õpi- ja sotsiaalsed oskused. Programmi jooksul Noored Kooli läbivad osalejad ainulaadseid õpetamise ja juhtimise koolitusi, mis aitab neil kujuneda haridusvaldkonna eestvedajateks. Samal ajal töötatakse täiskoormusega üldhariduskoolis, õpetades peamiselt 4.–9. klassi õpilasi.

Programmi Noored Kooli värbamisjuhi Eveliina Otsa sõnul on oodatud erinevatest valdkondadest inimesed, kes usuvad muutuste võimalikkusse.

«Eesti õpilased vajavad haridust, mis aitab neil kujuneda motiveeritud ja õpihimulisteks ühiskonnaliikmeteks. Selleks peavad aga kõige võimekamad täiskasvanud panustama hariduse suurte ja süsteemsete probleemide lahendamisse,» ütles Ots. 

Ta lisas, et programmi värvatakse oma ala spetsialiste, juhte ja ülikoolilõpetajaid, kes on valmis võtma vastutust kooli arengus.

Väärt kogemus

Sel sügisel alustanud 17. lennu osaleja Marek Atonen töötas eelnevalt juhtival positsioonil Riigi Tugiteenuste Keskuses ja asus õpetama matemaatikat Tallinna Kuristiku gümnaasiumis. Noored Kooli on tal aastaid meeles olnud ning ta usub, et see kogemus toetab tema edasist isiklikku ja tööalast arengut mistahes suunal.

«Peaksime väikese riigina suutma enam pöörata tähelepanu laste ja noorte individuaalsele arengule. Oma õpilastele soovin, et neil oleks valikuvõimalusi, tahet ja püsivust endale sihte ja eesmärke seada ning nende suunas liikuda,» ütles 46-aastane Marek Atonen.

Edukalt kandidaadilt eeldatakse mistahes eriala kõrgharidust ja valmidust töötada programmis õppimise ajal kaks aastat ühes Eestimaa koolis õpetajana. Programmis osalemiseks tuleb kandidaadil põhjaliku kolmeosalise valikuprotsessi käigus näidata kõrget motivatsiooni, sotsiaalseid pädevusi, kriitilist mõtlemist, eneseanalüüsioskust, algatusvõimet ja õppimisega seotud väärtushinnanguid.

Kandideerimiseks tuleb täita ankeet programmi Noored Kooli kodulehel www.nooredkooli.ee/kandideeri. 18. lennu esimene kandideerimistähtaeg on 15. oktoobril.

SA Noored Kooli on Swedbank Eesti ja Heateo Sihtasutuse toel loodud vabaühendus, mis loob kasvukeskkonda haridusvaldkonna eestvedajate kujunemiseks, et iga laps Eestis saaks väga hea hariduse. Selleks valitakse programmi võimekad eestvedajad erinevatelt elualadelt, kes ei ole õpetajaks õppinud, kuid soovivad anda oma panuse Eesti haridusse ja töötada vähemalt kaks aastat koolis õpetajana. Programm pakub neile koostöös Tallinna Ülikooliga mitmekülgset õpetamis- ja juhtimiskoolitust ning tugisüsteemi. Pärast kaht aastat saavad programmis osalejad otsustada, kas soovivad jätkata tööd õpetajana või suunduda haridusvaldkonna teistele tasanditele. Noored Kooli on aastate jooksul toonud haridusse üle 300 inimese, kellest enamik töötab siiani haridusvaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles