Merekool õpetab meditsiiniõppureid merel ellu jääma

PM Haridusportaal
Copy
Merekool on valmis jagama teadmisi merel ellu jäämiseks, pilt on illustratiivne.
Merekool on valmis jagama teadmisi merel ellu jäämiseks, pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool (TTK) ja Eesti Merekool sõlmisid teisipäeval koostöölepingu, mille raames pakutakse vastastikku põnevaid õppevõimalusi - näiteks saavad meditsiiniõppurid teadmisi merel ellu jäämiseks.

et tagada mõlema kooli õppuritele parimad võimalused kvaliteetse ning jätkusuutliku hariduse omandamiseks.

Koostöö üheks tegevuseks on ka erinevate valikõpingute pakkumine vastavalt koolide spetsiifikale – nii korraldab Eesti Merekool Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õpilastele valikõpingu «Pääste merel» ja kõrgkool korraldab merekoolile esmaabi koolituse.

Laiapõhjaline haridus

«Selle koostöölepinguga loome uusi sildu hariduse maailmas,» sõnas Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppeprorektor Ulvi Kõrgemaa. «Meie eesmärk on pakkuda õpilastele laiapõhjalist ja praktilist haridust, mis vastab tänasele tööturu vajadustele. Kui saame kombineerida merekooli spetsiifilisi teadmisi tervishoiu praktiliste oskustega, siis avanevad meie õpilastele unikaalsed võimalused ja uued perspektiivid tulevaseks karjääriks,» lisas Ulvi Kõrgemaa.

«Koostööleping annab kahele õppeasutusele suurepärase võimaluse jagada parimaid praktikaid, et üheskoos pakkuda õpilastele täiendavaid praktilisi oskusi inimelude päästmise tagamiseks nii merel kui maismaal,» ütles Eesti Merekooli direktor Tarmo Sööt.

Koostöö ka gümnaasiumidega

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli koostöölepe Eesti Merekooliga on jätkuks kõrgkooli järjepidevale panustamisele haridusasutuste õppekavadesse sel aastal. 24. mail sõlmisid kõrgkool ja Mustamäe riigigümnaasium koostöölepingu, mille raames hakkavad riigigümnaasiumi õpilased kõrgkoolis õppima tervishoiusuuna valikaineid.

31. augustil Saue riigigümnaasiumiga sõlmitud koostöölepingu alusel toetab kõrgkool partnerina riigigümnaasiumi valikkursuste pakkumist ning pakub õpilastele võimalust juba gümnaasiumis tervishoiuvaldkonnaga tutvuda ning sellealaseid teadmisi omandada.

1. septembril allkirjastati aga Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli, Pärnu ühisgümnaasiumi ja Pärnu haigla vahel koostööleping. mille alusel saavad esimesed ühisgümnaasiumi gümnasistid läbida valikkursuse «Meditsiin ja tervishoid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles