Eesti kutseõppurid said kutsemeistrivõistlustelt neli meisterlikkuse medalit

PM Haridusportaal
Copy
Eesti esindaja Carol Soovik.
Eesti esindaja Carol Soovik. Foto: Harno/Euroskills

Eelmisel nädalal Poolas Gdanskis toimunud Euroopa kutsemeistrivõistlustelt EuroSkills 2023 tõid Eesti kutseõppurid koju neli meisterlikkuse medalit, Eesti oli esindatud kokku 16 võistlusalal.

Meisterlikkuse medali saavad need, kes koguvad vastava kõrge punktisumma, millega esikolmikkuse ei mahu, aga mis näitab väga kõrget oskuste taset ja head esinemist Euroopa tasandil.

Meisterlikkuse medali sai graafilise disaineri võistlusalal võistelnud Tartu Kunstikoolis vilistlane Carol Soovik. Carol pälvis ka parima Eesti esindaja tiitli, kogudes Eesti võistlejatest kõige kõrgema punktisumma.

«Kuigi mul oli võistlusel ka mõned rasked hetked, siis sellegipoolest olen võistlusega ülimalt rahul. Andsin endast kõik, sain oma eesmärgid selleks korraks täidetud ja veel lisaboonusena «Best of Nationi» medali. See on parim tunne, kui saad sellist tunnustust oma tehtud töö eest ning lisaks annab veel hoogu edasi minna. Olen põnevil ja väga motiveeritud oma tulevaste projektide suhtes,» rääkis Soovik.

Meisterlikkuse medali pälvisid ka kokka võistlusalal võistelnud Tallinna Teeninduskooli vilistlane Renate Paevere, Tallinna Ehituskooli ehitusviimistleja Marleen Mikk ja rätsepa võistlusalal võistelnud Laura Reimets Tallinna Tehnikakõrgkoolist ja Katrin Tšupina Tallinna Tööstushariduskeskusest.

Sel aastal oli Eesti esindatud sõiduautotehniku, plaatija, veevärgi tehniku, ettevõtlusoskuste, ehituspuusepa, graafilise disaineri, koka, rätsepa, floristi, elektriku, keevitaja, maastikuehitaja, vastuvõtu administraatori, restoraniteenindaja, müürsepa ja ehitusviimistleja võistlusalal.

Eesti osales üle-euroopalistel kutsemeistrivõistlustel juba kaheksandat korda. Selleaastane võistlus tõi kokku 600 kuni 25-aastast noort 32 riigist üle Euroopa. Samuti oli võistlejate kõrval panustamas 500 eri valdkonna eksperti. Kohapeal käis ligi 100 000 külastajat, kelle ees toimus 43 erinevat kutsevõistlust.

Üle-euroopaliste kutsemeistrivõistluste EuroSkills eesmärk on tutvustada erinevaid kutsealasid ja noorte meistrite oskusi ning seeläbi arendada kutseõpet Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles