Valmisid LÕK-taseme riikliku õppekava uued digiõpikud põhikoolile

PM Haridusportaal
Copy
Klassitund. Pilt on illustreeriv.
Klassitund. Pilt on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits

Valmisid 17 terviklikku, kogu õppeaasta õppevara vajadust katvat lihtsustatud õppetaseme (LÕK) digiõpikut erinevates ainetes põhikooli klassidele.

«See on olnud mahukas töö, kuhu on suure panuse andnud kogenud eripedagoogid ja aineõpetajad aga ka kunstnikud, animaatorid, helindajad, digitoimetajad ja kujundajad ja paljud teised,» sõnas üldhariduse valdkonna peaekspert Kristiina Paist.

Alates septembrist on kasutajatele kätte saadavad kõige viimasena valmis saanud digiõpikud, mis on mõeldud 1. ja 2. klassile loodusõpetuses, 3. ja 9. klassile matemaatikas ning 7. klassile inimeseõpetuses.

Varem on valminud 1., 2., 3., 4., 5., 8. ja 9. klassi inimeseõpetuse, 5., 8. ja 9. klassi loodusõpetuse ning 2. ja 4. klassi matemaatika digiõpikud. Mitmed digiõpikud on mitmeosalised. Kõikide digiõpikute juurde on loodud õpetaja metoodiline juhendmaterjal.

Arvestades õpilase individuaalseid vajadusi, võivad valminud digiõpikud sobida ka tavaprogrammi järgi õppivate õpilaste õppe diferentseerimisel ning õpilünkade tasandamisel. LÕK digiõpikud on koostatud lähtudes etapiviisilise õpetamise printsiibist. Digiõpikud täidavad nii õpiku kui ka töövihiku funktsiooni ning sisaldavad käsitletavate teemade tutvustamiseks ja vajalike oskuste omandamiseks rohkelt harjutusmaterjali nii frontaalseks kui ka iseseisvaks tööks.

LÕK digiõpikud leiab e-koolikotist ning need on loodud Opiqu platvormile. Digiõpikutele erinevates rollides juurde pääsemiseks on koolil vajalik luua konto Opiqu keskkonnas. Nii saab kasutada kõiki platvormi funktsionaalsusi, sealhulgas ülesannete kogumikke. Probleemide korral võib julgesti Opiqu kasutajatoega ühendust võtta. LÕK digiõpikud on kõigile tasuta ja kätte saadavad siin.

Lisaks lihtsustatud õppe taseme digiõpikutele valmisid ka kaks mahukat digiõppematerjali «Loomariik I» ja «Loomariik II» toimetulekuõppe (TÕK) taseme õpilastele. Mõlemad materjalid on kättesaadavad e-koolikotist.

Põhikooli lihtsustatud riikliku õppekava digiõpikuid on loodud alates 2017. aastast ning nende loomist ja levitamist toetavad Euroopa Sotsiaalfond ning haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles