Uue stipendiumiga saab maailma parima küberjulgeolekualase hariduse

PM Haridusportaal
Copy
Allan Paller, küberturvalisuse instituudi SANS asutaja
Allan Paller, küberturvalisuse instituudi SANS asutaja Foto: Katie Eggers / Wisconsin Department of Military Affairs

Tehnoloogiainstituudi SANS Palleri küberturvalisuse stipendium pakub täielikult rahastatud stipendiumi neile, kes soovivad tõsiselt tegeleda küberjulgeoleku tagamisega.

Tehnoloogiainstituut SANS teatas täna Paller Cybersecurity stipendiumivooru käivitamisest. See on täielikult rahastatud rahvusvaheline stipendium, mis aitab täiendada küberturvalisuse oskusi. Stipendium on avatud taotlejatele Eestist, Lätist, Leedust, Moldovast, Poolast, Rumeeniast, Tšehhist ja Slovakkiast. Kõik kursused toimuvad inglise keeles.

Programm on kohandatud kõigile õpilastele alates kogenud infoturbespetsialistidest kuni tehnoloogilise taustata inimesteni. Taotlejad saavad kandideerida ühele kahest stipendiumist.

New to Cyber Track on kursus, kus pole vaja varasemat tehnilist kogemust ja üliõpilased omandavad lõpetades küberturbe rakendusliku bakalaureuse kraadi.

Experienced Student Track on edasijõudnutele, kellel on bakalaureusekraad ja IT- või infoturbe kogemus. Kursus lubab õppijatel saada ühe kaheksast töökohapõhisest sertifikaadist või magistrikraadi infoturbe alal.

Stipendium katab kõik kursuse tasud, kursuse materjalid ja GIACi sertifitseerimise eksamid olenevalt sellest, kumba rada õpilased järgivad.

Kõik programmid sisaldavad mitut Global Information Assurance Certificationi (GIAC) sertifikaati, on saadaval 100-protsendiliselt võrgus ja pakuvad valikut tellitavate või reaalajas seansside vahel.

Paindlikud kursused, mis on loodud töötavaid spetsialiste silmas pidades, võimaldavad läbida ühe kursuse korraga ja enamik neist lõpeb tööstusharu tunnustatud GIACi sertifitseerimiseksamiga. Praktiline võrguõpe, mille on välja töötanud küberturvalisuse valdkonnas praegu töötavad eliitspetsialistid, viib õppimise ekraanist kaugemale ja pakub põhjalikku küberturvalisuse asjatundja karjääri.

SANSi instituudi asutaja Alan Palleri järgi nime saanud Palleri küberturvalisuse stipendium toetub tema pärandile visionääri ja küberjulgeoleku koolitajana ja elab edasi miljonites ärahoitud turvajuhtumites. Alan Paller suri 2021. aasta novembris 76-aastasena. SANSi tehnoloogiainstituut on ainus kõrgkool, mis keskendub ainult küberjulgeoleku alasele haridusele.

Palleri küberturvalisuse stipendiumi taotlemiseks tuleb külastada vastavat veebilehte. Kandideerimine lõpeb 15. novembril kell 23.59 Kesk-Euroopa aja järgi. Eelnev küberturvalisuse kogemus pole vajalik, kuid taotlejad peavad sooritama sobivustesti ja vestluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles