Eesti hariduseksperdid koolitavad Ukraina ülikoolide kolleege (1)

PM Haridusportaal
Copy
Fotol vasakult: Risto Mets, Birgit Krieger, Eero Loonurm, Ülle Must, Kadri Haljas ja Anna Branets.
Fotol vasakult: Risto Mets, Birgit Krieger, Eero Loonurm, Ülle Must, Kadri Haljas ja Anna Branets. Foto: Haridus- ja noorsooamet

Sel nädalal väisavad Eesti hariduseksperdid Ukraina ülikoole, et tugevdada kahe riigi haridusalast koostööd ning tutvustada Eesti saavutusi ja teadmisi Ukraina kolleegidele.

«Ukraina on olnud üks Eesti arengukoostöö prioriteetsetest sihtriikidest ligi 20 aastat ning haridus ja ettevõtlus on täna ühed kõige olulisemad sealse arengukoostöö valdkondadest,» kommenteeris Eesti delegatsiooni juht ning haridus- ja noorteameti rahvusvahelistumise osakonna peaekspert Ülle Must.

Visiit aitab kaasa Ukraina kõrghariduse arengule ning avada uksi tulevikutehnoloogiatele. Haridus- ja noorteameti, Tartu Ülikooli, Eesti Maaülikooli, EdTech ettevõtete Triumf Health ja Speaktxi esindajatest koosnev Eesti ekspertgrupp ning Mariupoli ülikooli eksperdid viivad Ivano Frankivskis Vasyl Stefanyki nimelises Eel-Karpaatia Riiklikus Ülikoolis läbi seminari «Promoting education: Edtechs, universities and country branding». Seminaril osalevad Ivano Frankivski oblasti ülikoolide eksperdid ja spetsialistid. Visiidi kolmandal päeval külastab Eesti grupp erinevaid ülikoole ning viib läbi konsultatsioone.

Eesti haridusekspertide gruppi kuuluvad lisaks haridus- ja noorteameti esindajatele veel Risto Mets Eesti Maaülikoolist, Kadri Haljas Triumf Healthist, Birgit Krieger SpeakTX-ist ja Anna Branets Tartu Ülikoolist.

Visiit toimub tänu Eesti Välisministeeriumi arengukoostöö projektile «Tee tipptasemele: tõhusa ja usaldusväärse kõrgharidussüsteemi edendamine Ukrainas». Projekti koordinaator on haridus- ja noorteamet ning Ukraina partner on Ukraina haridus- ja teadusministeerium.

Haridus- ja noorteameti projekti «Tee tipptasemele: tõhusa ja usaldusväärse kõrgharidussüsteemi edendamine Ukrainas» üldeesmärk on toetada Ukraina kõrgharidussüsteemi tõhususe ja tulemuslikkuse parandamist, kaasates Eesti parimaid tavasid. Eesti arengukoostöö eesmärk on aidata kaasa üleilmse vaesuse kaotamisele ja jätkusuutliku arengu eesmärkide saavutamisele. Eesti arengukoostöö üks prioriteetidest on ka kvaliteetse haridus- ja tervishoiusüsteemi arendamine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles