Riigiasutused pakuvad võõrkeelsetele tudengitele praktikavõimalusi

PM Haridusportaal
Copy
Integratsiooni Sihtasutuse logo
Integratsiooni Sihtasutuse logo Foto: Integratsiooni sihtasutus

Integratsiooni Sihtasutus kutsub eesti keelest erineva emakeelega üliõpilasi kandideerima praktikakohtadele, mida pakub koostöös ministeeriumite ja teiste asutustega.

«Praktikaprogrammi abil pakume hüppelauda meie riigis elavatele üliõpilastele, kes said eesti keele selgeks ning tahavad riigiametites töötades aidata kaasa Eesti arengule. Üliõpilased saavad väärtuslikke kogemusi, mis võivadki soovitud ametini viia. Riigiasutustele tulevad omakorda kasuks kogemused, mida on eesti keelest erineva emakeelega elanikel,» ütles Integratsiooni Sihtasutuse tööturuteenuste valdkonnajuht Katrin Maiste.

Saadaval üle 30 praktikakoha

Tänavu viib Integratsiooni Sihtasutus läbi praktikaprogrammi neljandat korda. Oktoobrist detsembrini ootavad üliõpilasi rohkem kui 30 praktikakohale kultuuriministeerium, haridus- ja teadusministeerium, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, riigikogu kantselei, politsei- ja piirivalveamet, keeleamet, tööinspektsioon, maa-amet, Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus ja Integratsiooni Sihtasutus.

Üliõpilased võivad valida praktikakoha endale sobivas valdkonnas ja sooritada seda Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ning Narvas. Eelduseks on ennekõike hea eesti keele oskus, huvi valdkonna vastu ning valmisolek tulemuslikuks koostööks.

«Kutsume üliõpilasi kandideerima huvipakkuvatele praktikakohtadele hiljemalt 25. septembriks. Selleks palume täita meie veebilehel ankeet, milles muuhulgas tuleb põhjendada oma huvi. Edastame õigeaegselt laekunud ankeedid praktikakohti pakkunud asutustele, et nad saaksid praktikandid valida ja vajalikud kokkulepped teha,» selgitas Katrin Maiste.

Täpne info pakutavate praktikakohtade ja nendele kandideerimise kohta on avaldatud Integratsiooni Sihtasutuse veebilehel. Praktikaprogrammis osalemine algab infopäevaga, mida Integratsiooni Sihtasutus viib läbi koostöös rahandusministeeriumi riigihalduse ja avaliku teenistuse osakonnaga 29. septembril ministeeriumite ühishoones.

Integratsiooni Sihtasutus algatas praktikaprogrammi koostöös kultuuriministeeriumi ja rahandusministeeriumiga aastal 2020. Esimest korda avatud kandideerimise tulemusena läbis praktikaprogrammi 13 üliõpilast. Nüüdseks on praktikaprogrammist osa võtnud mitukümmend üliõpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles