Stardib üle-eestiline koolidevaheline ringmajanduse konkurss

PM Haridusportaal
Copy
Võidutöö esitanud õpilaste koolile on auhinnaks privaatkontsert Villemdrillemiga
Võidutöö esitanud õpilaste koolile on auhinnaks privaatkontsert Villemdrillemiga Foto: Taavi Sepp

Keskkonnaagentuur ja artist Villemdrillem kutsuvad 5.–9. klassi õpilasi osalema videovõistlusel «Ringmajanduse meistriklass 2023», eelregistreerimine käivitub juba esmspäeval.

Konkursile oodatakse õpilaste kuni kolme minuti pikkusi videoid sellest, mida nad ringmajandusest teavad ja enda ümber märkavad. Võistelda võib üksi või teha video koos sõpradega.

«Soovime näha laste pilgu läbi, mida nemad mõistavad ringmajanduse all. Samuti ootame ideid, mida võiks ette võtta, et Eesti oleks edaspidi veelgi ringmajandavam,» ütles Keskkonnaagentuuri keskkonnakasutuse osakonna projektijuht Kaili Simberg.

Kindlasti on võistlusel ka hariv moment. «Loodame, et läbi laste teadlikkuse tõstmise muutuvad ka nende pered keskkonnavaldkonnas targemaks ja oskavad iga päev teha loodusele ja enda tervisele kasulikumaid otsuseid,» tõi Simberg välja veel ühe positiivse mõju.

Konkurss sisaldab praktilisi suuniseid, mis õpetavad ringmajanduse põhimõtteid märkama ja kasutama. Tutvustatakse näiteks ühekordsete pakendite vähendamise võimalusi ja räägitakse rohepesust.

Õpilased saavad temaatilise õppevideoga tutvuda Keskkonnaagentuuri YouTube´i kanalis. Tähtaegadest peaks meelde jätma, et koolide eelregistreerimine toimub esmaspäevast, 4. septembrist kuni 8. septembrini ning videoid saab esitada 27. septembrini. Pärast seda hindab ekspertidest koosnev žürii võistlustöid ja 10. oktoobril kuulutatakse välja võidutöö.

Parimaid ootavad auhinnad. 2.–9. oktoobril saavad videod koguda keskkonnaagentuuri Youtube´i kanalis publiku hääli, millest kujuneb auhinna «Publiku lemmik» saaja. Võidutöö esitanud õpilase koolile on auhinnaks privaatkontsert Villemdrillemiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles