SA Postimehe Fond rahastab kuue ajakirjandustudengi haridusteed

BNS
Copy
Foto: Sander Ilvest

SA Jaan Tõnissoni Postimehe Fond otsustas tänavu toetada stipendiumiga viie noore ajakirjandustudengi haridusteed bakalaureuseõppes ning ühe üliõpilase magistriõpet.

Postimehe Fond määras Egeli Raudmäele magistriõppe toetuse 5000 euro ulatuses. Toetus makstakse saajale välja kahes osas. Bakalaureuseõppe 4000-eurosed stipendiumid pälvivad Karoliina Vertjajeva, Ingrid Landeiro, Andres Urbla, Karmen Kikas ja Richard Särk. Stipendiumid makstakse välja igakuiste osamaksetena tänavu septembrist kuni järgmise aasta maini.

Karoliina Vertjajeva lõpetas tänavu Tartu Ülikoolis ajakirjanduse eriala teise kursuse. Ta on omandanud ajakirjaniku oskuseid juba ETV-s, Tartu Postimehes ja Delfis. Ingrid Landeiro on seevastu valinud õpingukohaks Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi, kus tal on käimas kolmas aasta. Ühtlasi on Ingrid leidnud tee Postimehe loomingulisse kollektiivi.

Andres Urbla on proovinud ajakirjaniku ametit Eesti Ekspressis ning vabal ajal on käima lükanud ajakirjanduslikele tänavausutlustele keskendunud YouTube´i kanali Paragraph 45. Karmen Kikasel algab sügisel Tartu Ülikooli ajakirjandusõppes kolmas aasta. Ta on proovinud ajakirjaniku ametit ERR-is, ühtlasi lõi valikaine raames koos viie kaastudengiga Tartu Raekoja platsile «Tiktoki kodu», teadvustades inimesi TikToki äpi ohtudest ja murekohtadest.

Sarnaselt Kikasele alustab ka Richard Särk Tartu Ülikooli ajakirjandusõppes kolmandat aastat. Ta on ajakirjanduses veetnud vahelduva eduga juba veidi üle kahe aasta, olles töötanud suvereporterina Sakala ja Tartu Postimehe toimetustes ning pälvinud mitmeid kordi kolleegipreemiaid.

Egeli Raudmäe omandab ajakirjanduse magistrikraadi Tartu Ülikoolis. Kuna tehnika ja tehnoloogia on pidevas arengus, siis otsustas ta enda magistritöö teemaks valida tehisintellektiga seonduva. Nimelt soovib Egeli uurida, kas tehisintellekti abil loodavat kunsti saab kasutada loovuurimismeetodi vahendina. Samuti soovib ta selle töö raames uurida, kuidas noored täiskasvanud suhestuvad sotsiaalmeediaga ning kuidas nad seda pildikeeleliselt väljendada suudavad.

Bakalaureuseõppes taotlesid sellel korral stipendiumi 33 tudengit, magistriõppe toetusele laekus üks avaldus.

Postimehe peatoimetaja ja Tallinna Ülikooli ajakirjanduse eriala õppejõu Priit Hõbemägi sõnul vajab tänapäeval ülikoolis õppimine aina suuremat keskendumist ja ajakulu, kuid ilma lisasissetulekuta on tudengil väga raske elus hakkama saada. Sest ülesandeid on ju nii palju – õppimine, isiklik elu, harrastused, tööampsud. Elu käib ikka täiskoormusega, ülikool ju sellest ei vabasta.

«Et üliõpilased saaksid pühenduda õppetööle, selleks toetab mõjukas meediaorganisatsioon Postimees parimaid meediatudengeid rahaliselt. Sihtasutuse Jaan Tõnissoni Postimehe Fondi bakalaureuse ja magistritaseme stipendiumid aitab tulevastel kõrgharitud ajakirjanikel keskenduda õppimisele,» rääkis Hõbemägi.

«Töö toimetustes muutub tehnoloogia arenedes üha nõudlikumaks, ning tulevased ajakirjanikud peavad valdama modernseid teadmisi, pädevusi ja meediaoskusi,» ütles Hõbemägi, lisades, et Eesti ajakirjanduse tulevikku silmas pidades on süvenemist võimaldavad stipendiumid väga olulised.

Hõbemäe sõnul vajab Eesti noori ajakirjanikke, kes ei ole pidanud õpingute kvaliteedis järele andma selle tõttu, et nad pidid samal ajal ka tööl käima. «Hästi haritud ajakirjanikud tõstavad hiljem nii Postimehe kui kogu Eesti ajakirjanduse taset,» lisas Hõbemägi.

Sihtasutuse Jaan Tõnissoni Postimehe Fond asutaja on Baltimaade suurim meediakontsern Postimees Grupp AS, et toetada ajakirjanduse eriala tudengite õppeteed nii bakalaureuse- kui ka magistriõppes. Fondi tegevustega saab lähemalt tutvuda veebilehel www.postimehefond.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles