Alar Karis rõhutas kogukondade suurt rolli hariduselus

PM Haridusportaal
Copy
President Alar Karis Põltsamaa lasteaias
President Alar Karis Põltsamaa lasteaias Foto: Raigo Pajula

Kui viimasel ajal on mitmed omavalitsused astunud vastu kogukonna soovile ja on sulgemas koole, siis reedel Põltsamaal Kesk-Eesti suurimat lasteaeda väisanud president Alar Karis märkis vastupidiselt, et just kogukondade huvi ja toetus on üks Eesti haridussüsteemi nurgakividest.

Riigipea sõnul on Põltsamaa valla lasteaed hea näide sellest, kuidas kohaliku kogukonna jõuline algatus viis selleni, et omavalitsus loobus vanade lasteaiahoonete renoveerimisest ja ehitas uue nüüdisaegse lasteaia. «Nii kasutati suurt investeeringuraha kõige otstarbekamalt. Kui kogukond ja omavalitsus leiavad ühiselt parima lahenduse, kuidas laste haridusteed seada, tõuseb sellest lastele kõige suurem kasu. Kogukondade huvi ja toetus on üks Eesti haridussüsteemi nurgakividest,» märkis rKaris.

President Karis valis tarkusepäeval külastuseks just lasteaia, et tunnustada kõiki neid, kes seisavad Eestis alushariduse kõrge taseme ja hea maine eest. «Alusharidus annab lastele muu hulgas kõik vajalikud sotsiaalsed oskused, sealhulgas ka oskuse esitada küsimusi, et hilisem koolitee kujuneks põnevaks ja edukaks,» selgitas president Karis.

Ta lisas, et peagi langeb Eesti lasteaedadele eestikeelsele õppele ülemineku raskus. «Peame kõik seisma selle eest, et meie alushariduse andjad suure vastutusekoorma all ei murduks ja Eestis viidaks ellu see, mis juba ammu pidanuks juhtuma,» rõhutas president Karis.

Põltsamaa valla mesilaskärge meenutavas lasteaias on ruumi 16 rühmale ja lapsele. Aasta eest avatud lasteaed maksis 5,2 miljonit eurot, millest üle miljoni saadi riigilt toetusena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles