Narvas alustab tänavu esimest korda kooliteed 475 last

PM Haridusportaal
Copy
Õpilased. Foto on illustreeriv
Õpilased. Foto on illustreeriv Foto: Sander Ilvest

Narvas alustab tänavu esimest kooliteed 475 last, kokku on munitsipaalkoolide statsionaarsesse õppesse oodata 3990 õpilast.

Algav õppeaasta on Narvas eriline: tööd alustavad kaks uut riigigümnaasiumi, samal ajal on neli munitsipaalkooli saanud põhikooli staatuse. Narva keeltelütseum jätkab täistsüklikoolina.

Eriline on algav õppeaasta nii uuenduste ja ümberkorralduste kui ka uute suurte väljakutsete tõttu – tuleval aastal seisab koolide ja lasteaedade ees eesti õppekeelele üleminekuks ettevalmistumine, mille oluline samm on iga haridusasutuse individuaalne üleminekukava, millised valmivad detsembrikuuks.

Narva linnavalitsuse kultuuriosakonna juhataja Larissa Degeli sõnul on sellel õppeaastal erilise tähelepanu all õpetajatele enesearengu võimaluste pakkumine. «Haridus- ja teadusministeeriumi toel asuvad 100 Narva õpetajat eesti keele kursustele. Ministeeriumi ja Narva kolledži korraldusel alustab eesti keeles õpetavate klassiõpetajate ümberõppe rühm,» lisas Larissa Degel.

Järgmine õppeaasta on oluline linna haridustaristu kaasajastamisel. Aasta alul valmib Narva esimene päris uus lastead. 2024. aasta 1. septembriks lõppevad Kesklinna kooli renoveerimistööd. Nii õpib sügisel 2024 üle kolmandiku Narva lastest ja noortest uues õpikeskkonnas. Järgmisel kalendriaastal algab riigi toel uue hoone projekteerimine kahele koolile.

Kokku on munitsipaalkoolide statsionaarsesse õppesse oodata 3990 õpilast, samas kui eelmisel aastal oli neid 4604. Kooliteed alustavad 475 esimese klassi õpilast, neist munitsipaalkoolides 380. Kõik esimese klassi õpilased saavad linna korraldusel ning haridus- ja teadusministeeriumi rahastamisel kingituseks muuseumitunni – oma klassipere esimese hariva ja lõbusa koosviibimise, et omavahel paremini tuttavaks saada ja koos kasulikult ning huvitavalt aega veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles