Kärpeplaanidele kindel «ei»: õpetajad on palga nimel valmis survemeetodeid kasutama

PM Haridusportaal
Copy
EHLi esimees Reemo Voltri peab hoiatusstreigini jõudmist kurvaks asjaolude käiguks.
EHLi esimees Reemo Voltri peab hoiatusstreigini jõudmist kurvaks asjaolude käiguks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Õpetajad pole rahul valitsuse plaanidega külmutada palgad ning on valmis oma nõudmiste toetuseks rakendama survemeetodeid.

Järgmise nädala esmaspäeval kohtuvad Eesti Haridustöötajate Liidu ning Eesti Linnade ja Valdade Liidu esindused haridus- ja teadusminister Kristina Kallasega jätkamaks läbirääkimisi haridustöötajate palgatingimuste parandamiseks.

Esimene palgaläbirääkimiste voor leidis aset juunis, kuid konkreetseid tegevuskavasid õpetajate palgatõusuks ja lisarahastuse leidmiseks ka lasteaiaõpetajate palgatõusuks kohalikele omavalitsustele paika ei saadud.

«Õpetajate puudusest kirjutatakse ja räägitakse pidevalt, üks põhjus on ka konkurentsivõimelise palga puudumine,» rõhutas Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri. «Seega, praegused signaalid valitsuselt nii kärbete kui ka palkade külmutamise osas on äärmiselt muret tekitavad! Me hindame küll haridusministri soovi eelarvest lisaraha saada, kuid vajadusel oleme oma õiguste eest valmis seisma ka kollektiivsete survemeetoditega,» lisab Voltri.

Eesti Haridustöötajate Liit (EHL) on Eesti suurim õpetajate ning teiste haridusala töötajate esindusorganisatsioon ja ametiühing. EHL osaleb haridusasutuste ja kohalike omavalitsuste vaheliste kokkulepete sõlmimises ning töötasu, töötingimuste ja teiste küsimuste lahendamisel. EHL esindab õpetajaid töötasuläbirääkimistel valitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles